6. kolo
22.09.2018 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Maddison zařídil Leicesteru tři body, Huddersfield se nadále trápí

Leicesteru se podařilo udolat Huddersfield a po zisku tří bodů se posunul do horní poloviny tabulky. O vítězství Foxes rozhodl povedenou ranou z přímého kopu Maddison. Hosté naopak po další prohře zůstávají na chvostu.

Liškám před týdnem nevyšlo utkání v Bournemouthu, na což manažer Claude Puel zareagoval změnami především v obraně. Šanci od začátku dostali Amartey s Evansem, v útoku zase vedle Vardyho operoval Iheanacho. Také Terriers v minulém kole smolně prohráli. V Leicesteru se v jejich sestavě nově objevil univerzál Durm a útočník Depoitre.

Aktivněji začali domácí, přesto to byl Huddersfield, kdo se po pěti minutách jako první radoval z branky. Dlouhý aut prodloužil Depoitre na Jörgensena, který zblízka propálil svého krajana v bráně Foxes Schmeichela. Za čtrnáct minut ale bylo srovnáno. Lišky se po chybě hostů dostali do přečíslení, které po přihrávce od Vardyho zakončil Iheanacho přesnou střelou k tyči. V 25. minutě mohl obrat dokonat Vardy, jenž po Maddisonem rozehrané standardní situaci zakončil nepřesně.

Leicester postupně přebíral iniciativu. Dalším pokusem se po půlhodině hry prezentoval Vardy a tentokrát už prověřil gólmana Lössla. Osm minut před přestávkou rozehrál Maddison další standardní situaci na Maguira, jenž hlavičkoval do Lösslovy náruče.

Tři minuty po přestávce to Maddison z přímého kopu konečně zkusil sám, míč však zakroutil pouze do boční sítě. V 56. minutě si další šanci přichystal Vardy, ale opět narazil na dobře postaveného brankáře hostí. Za sedm minut se do velké šance řítil hostující Depoirte, avšak na poslední chvíli zasáhl obránce Foxes Maguire. V 66. minutě Maddison konečně naplno ukázal, proč se staví k zahrávání standardních situací. Z výborné pozice míč zakroutil přesně k tyči a Leicester se díky němu dostal do vedení.

Zvýšit náskok mohl v 73. minutě Gray, jehož střelu vytáhl výborně chytající Lössl. Co se nepodařilo Grayovi, dokončil za dvě minuty Vardy. Toho poslal do úniku Iheanacho a anglický ostrostřelec obloučkem přes Lössla upravil na konečných 3:1. V závěru ještě mohl korigovat Depoirte, zblízka však trefil pouze Schmeichela.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele