5. kolo
15.09.2018 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Huddersfield Town - Crystal Palace 0:1

Přestože hráči Crystal Palace na půdě Huddersfieldu nepodali nijak oslnivý výkon, měli k dispozici Wilfrieda Zahu. To samo o sobě stačilo, aby tým Roye Hodgsona ukořistil všechny body za výhru 1:0, neboť právě Zaha, nejlepší střelec týmu a klubový talisman, se exkluzivním průnikem a zakončením postaral o jediný gól zápasu.

Domácím nebyla převaha po valnou část utkání nic platná, neboť podobně oslnivý zakončovatel jim v týmu schází. Zatímco hosté ukončili černou sérii tří porážek v řadě, Huddersfield stále čeká na první ligové vítězství.

Plán Davida Wagnera k dosažení gólového úspěchu tkvěl k rozesílání míčů do stran křídelním obráncům, jejichž centry do ohně měly hledat hlavu Stephena Mouniého. Skrze míčového dispečera ve středu pole Aarona Mooye a beka Chrise Lowea se touto cestou v 17. minutě málem Terriers skutečně zadařilo, jenže Mounié ve vyložené příležitosti svou hlavičku neukočíroval a za strnulého přihlížení brankáře Hennesseyho poslal míč nad břevno.

To hosté byli v zakončení efektivnější. Wilfried Zaha se sice po zranění třísel vrátil do tréninkového procesu teprve před několika dny a jako obvykle byl středobodem zájmu defenzivy soupeře, která s ním nezacházela ani trochu šetrně, stejně jako domácího publika po vlastním faulu z frustrace, ovšem sedm minut před koncem první půle všechny příznivce Huddersfieldu ukázkově umlčel. Po narážečce s útočným kolegou Ayewem si to Zaha odvážně namířil do pokutového území navzdory početné hráčské přesile a exkluzivní ranou na zadní tyč z výrazného úhlu překonal i marně plachtícího brankáře Lössla.

Od průlomu skóre se domácí ujali tvorby hry a na přelomu hodiny hry je od vytouženého vyrovnání dělily jen centimetry. Aaron Mooy však svůj kvalitní výkon gólem neokořenil, neboť jeho ukázková rána z voleje skončila jen na tyči. S postupem času se hostům dařilo využívat čím dál větších mezer v otevřené obraně soupeře a Ayew, Zaha či McArthur měli všichni slibné šance na pojištění náskoku. Když se pak Cheikhou Kouyaté skutečně prosadil, jeho trefa nebyla uznána kvůli předcházejícímu faulu na brankáře Lössla. Nakonec ale Eagles nic z toho mrzet nemusí, neboť ani v dramatickém závěru díky včasnému zásahu McArthura proti ráně Billinga neinkasovali, a tak si zpět do Londýna odváží cenné tři body za výhru 1:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele