1. kolo
11.08.2018 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Huddersfield Town - Chelsea FC 0:3

Jestli někdo čekal změnu ve hře Chelsea, mělo se za to, že to bude spíš opačně. Totiž že budou Blues předvádět pohledné akce, ale zápas nakonec i vinou nestabilní defenzivní hry ztratí. Maurizio Sarri ale ještě nejspíš nestačil vtisknout týmu svůj rukopis, a tak Londýňané vytěžili z minima maximum a Huddersfield na jeho půdě smetli hladce 3:0.

Sarri přitom fanoušky upozorňoval, že hra Chelsea v úvodu sezóny nebude ideální, což ostatně potvrdil i první poločas. Huddersfield byl dlouho lepším týmem a po dvaceti minutách taky jako první vystřelil. Pritchardův pokus zpoza vápna ale debutující Kepa kryl. Ještě větší dusno bylo při centru z levé strany, kdy byli na Alonsa dva hlavičkující soupeři. Mounie ale míč před lépe postaveným kolegou prodloužil do zámezí.

No a Chelsea naproti tomu udeřila hned z první zajímavě vyhlížející akce po půlhodině hry. Pedro se uprostřed pole vyhnul protivníkovi a po chvíli předal míč na levou stranu Willianovi. Jeho výborný centr našel ve vápně N’Gola Kantého a sváteční střelec takovým nepovedeným koníčkem obstaral vítězný gól zápasu. Je něco, co by tenhle usměvavý chlapík neuměl?

Jenže hra se nezměnila a Huddersfield byl na míči i za nepříznivého stavu. V tuhle chvíli si domácí zasloužili vyrovnat, po rohovém kopu a hlavičce Mounieho ale zazvonila pouze tyčka. Naopak na druhé straně se po přihrávce Jorginha a krásné patičce Barkleyho zjevil ve vápně Alonso a Schindler ho zastavil jen za cenu pokutového kopu. Ten cizelérsky proměnil Jorginho, jenž tak stylově oslavil svůj první zápas v Premier League.

Tohle už bylo pro Terriers příliš, druhý gól, ještě k tomu do šatny - není divu, že úvod druhé půle jim nevyšel. Chelsea hrála úsporně, přesto byla blízko třetímu gólu po dvou hlavičkách Rüdigera. Nejdřív německého stopera zastavil gólman Hamer, poté se do jeho přihrávky položil Alonso a zazvonilo břevno.

Huddersfield se do utkání vrátil až kolem šedesáté minuty, ale nevyprodukoval prakticky nic. Po přímáku Mooye hlavičkoval Billing, avšak Kepa míč jen špičkami prstů kontroloval v cestě mimo bránu. Další povedená pasáž resultovala v nepovedenou střelu Depoitra. No a tak se deset minut před koncem chopil brejku střídající Hazard, perfektně načasoval finální pas na Pedro a ten jemným obloučkem překonal Hamera.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1 (Barkley)

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
hyper01

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
frederik

0:2

Reagovat
Noustress

neviem prečo by ma mala pri útočnej trojičke Willian Morata Pedro prechádzať do náročnejších zápasov skepsa ale budiš, dnes to ale podla mňa zvladneme a chlapci nám nasadia ružové okuliare pekným vysledkom, tip 0:4 ( Pedro, Morata, Barkley, Morata )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele