6. kolo
22.09.2018 13:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fulham FC - Watford FC 1:1

Stroj jménem Watford se asi definitivně zasekl a honba za suverénní Chelsea, Liverpoolem či Man City z toho nejspíš nebude. Po skvělém prvním poločase svěřenci Javiho Gracii neudrželi nastavené tempo a nechali se Fulhamem přehrát. Ten si z domácího duelu díky Mitrovićovi odváží zasloužený bod za remízu 1:1.

Když jsem v preview utkání psal o efektivitě Watfordu a slabé obraně Fulhamu, netušil jsem, jak bleskově se tahle prognóza vyplní. Devadesát sekund Hornets stačilo k tomu, aby otevřeli skóre. Podivná skrumáž nahrála Hughesovi, ten míč posunul do vápna na Andrého Graye a ten se i díky špatnému pozičnímu bránění Sessegnona prosadil křížnou střelou na zadní tyč.

Právě nasazení nejlepšího křídelníka minulé sezóny Championship Ryana Sessegnona na levý kraj obrany značil, že Slaviša Jokanović nehodlá zavírat zadní vrátka. A byť se mladičký univerzál dopředu moc nehrnul, hrálo se nahoru-dolů. Schürrle skvělým pasem našel ve třinácté minutě Vietta a ten uháněl sám na Fostera. Anglický gólman byla ale úspěšnější a dorážka mířila mimo.

První půle patřila hostům a hlavně Andrému Grayovi, jenž vzápětí vystihl zpětnou hlavičku Mawsona a z voleje málem skóroval, nebýt skvělého zákroku Bettineliho. Po půlhodině hry se Watford dožadoval penalty, ale sudí Marriner správně nechal hru pokračovat, protože Hughes šel při Mawsonově skluzu na zem příliš ochotně. Do poločasu pálil velmi nebezpečně ještě Pereyra.

Přestávka však Fulham nabudila a obraz hry se úplně změnil. Najednou to byli domácí, kdo udával tempo hry a ještě častěji držel míč na kopačkách. Nebezpečný byl hlavně Mitrović, který už čtyři minuty po pauze hlavičkoval po centru Schürrleho a za dalších deset minut trkal opět nepřesně.

Byl to ale právě srbský reprezentant, kdo nakonec zachránil Cottagers alespoň bod. Schürrleho nepovedená střela se čtvrt hodiny před koncem šťastně odrazila k Viettovi, ten si v souboji poradil s Janmaatem, stejně jako Mitrović s Kabaselem. Proto vzápětí přišla do malého vápna přihrávka, jíž urostlý forvard pohodlně nasměroval do sítě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele