8. kolo
07.10.2018 13:00 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Fulham FC - Arsenal FC 1:5

Šest výher v Premier League, devět ve všech soutěžích. Po úvodním trápení se Arsenal rozjíždí ve velkém stylu a atakuje čelo tabulky. Dnes to tvrdě schytal Fulham, který ještě v prvním dějství držel krok, ale pak se pod náporem Gunners zcela sesypal. Čtyři góly ve druhém poločase, skvělí Lacazette, Ramsey a Aubameyang a alespoň na chvíli třetí místo v Premier League.

Fulham má jednu z nejhorších obran v lize a dnes se to opět potvrdilo. Ani Arsenal se ovšem nemůže kasat bůhvíjak pevnou defenzivou a hned ve třetí minutě se Bellerín prezentoval úděsnou přihrávkou, jíž před vápnem Gunners sebral Vietto. Jeho ránu ale tečoval Holding a Leno ji následně dokázal vyrazit.

Arsenal navíc udělil Fulhamu brutální lekci z efektivity. Zatímco Cottagers vypálili jednadvacetkrát a jen čtyřikrát mezi tři tyče, Arsenalu stačilo na pět gólů všehovšudy devět ran. Poprvé se vlnila síť ve třicáté minutě zásluhou Alexandra Lacazetta. Sám vybojoval míč, předal ho Monrealovi a pak ve vápně skvěle ztlumil jeho zpětný pas a z otočky otevřel skóre.

Přesto se ještě do pauzy Fulham dokázal vrátit do zápasu. Tři minuty před přestávkou ještě Schürrle ve skvělé pozici selhal, protože mu míč sjel z kopačky, ale o dalších pár desítek sekund později už někdejší hráč Chelsea skóroval. Monreal zavařil svému týmu mizernou přihrávkou, Vietto posléze vysunul Schürrleho do šestnáctky, načež následoval jen gólový oblouček přes Lenovu hlavu.

Fanoušci Arsenalu kroutili hlavou a kdekdo čekal, že tenhle zásah Cottagers do druhého dějství nakopne. Jenže opak byl pravdou a záhy po startu druhého poločasu musel proti Bellerínově střele vytáhnout skvělý zákrok Bettinelli. Jenže za minutu už si třel obličej v dlaních, protože Lacazette se nádherně opřel do skákajícího míče z hlavy Welbecka a vrátil Emeryho celku vedení.

Po hodině hry měl ojedinělou šanci na vyrovnání Kamara, ale v dobré pozici "hlavičkoval ramenem". Pak přišli na hřiště Ramsey s Aubameyangem a začala jatka. Famózní ťukec zakončil patičkou po příhře Aubameyanga Ramsey, za dalších deset minut proměnil Aubameyang v gól Bellerínův centr a na samém sklonku zápasu se gabonský forvard prosadil podruhé - tentokrát ho do úniku vyslal Ramsey.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip

Leno-Bellerín,Sokratis,Holding,Monreal-Torreira,Xhaka-Mkhitaryan,Ozil,Iwobi-Lacazette

Auba měl pry virozu ,ale měl by byt připavenej, tak očekávám nástup kolem 60.min za Iwobiho.

Tip na výsledek 1:3 (0:1) Mitrovič-Lacazette,Ozil,Monreal Come on Gunners

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele