2. kolo
18.08.2018 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Everton FC - Southampton FC 2:1

Trenér Marco Silva si připsal své premiérové vítězství na lavičce Evertonu a těší ho to o to víc, že to byl zároveň jeho debut před zaplněným Goodison Parkem. Mužem utkání byl dnes Theo Walcott, jenž proti Southamptonu, kde fotbalově vyrostl, jeden gól dal a na druhý přihrál Richarlisonovi. Za hosty výsledek korigoval Danny Ings.

Toffees měli od začátku více ze hry a do první příležitosti se po centru Sigurdssona ze standardní situace probojoval sváteční střelec, stoper Michael Keane, a možná i proto poslal hlavou míč pouze do rukavic připraveného Alexe McCarthyho. Jedna z mála zajímavých situací před Pickfordovou svatyní se odehrála také po přímém kopu, hlavička Charlieho Austina se ale mezi tři tyče nevešla.

První branka přišla po čtvrthodině hry. Standardku si vzal tentokráte na starost Leighton Baines, společně se spoluhráči sehrál úžasný signál, když se po klasické "narážečce na třetího” dostal přes Schneiderlina balón přesně do nohy rozběhnutému Walcottovi a ten si již tváří v tvář McCarthymu dokázal poradit s chladnou hlavou.

Saints poté mohli zčistajasna vyrovnat. Nepříliš povedená rána Cédrica Soarese z nějakých třiceti metrů Pickfordovi vypadla, naštěstí pro domácí svou chybu anglický reprezentant následným tygřím skokem proti dorážce Ingse dokázal částečně napravit, míč nakonec zastavilo břevno.

Druhý gól Evertonu zařídil znovu Theo Walcott, jehož prudký centr z pravé strany si ve vápně našel Richarlison a hlavou z malého vápna nedal McCarthymu nárok. Nejdražší posila v dějinách klubu se Toffees zatím opravdu vyplácí, v prvních dvou utkáních sezóny se Richarlison trefil již třikrát.

Po změně stran se družině Marka Hughese povedlo brzy snížit, vyrovnání už však bylo nad síly hostí. V 54. minutě po rohu Jamese Ward-Prowse prodloužil centr Lemina hlavou nad Dannyho Ingse a ten svůj debut v základní sestavě Southamptonu oslavil gólem. Everton nejenže ubránil těsný náskok, ale mohl ještě navýšit skóre. Konkrétně kdo jiný než Theo Walcott - ve velké šanci sám před McCarthym ovšem tentokráte selhal a když už gól dal, nebyl mu uznaný pro ofsajd.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2 (Zouma - Austin, Ings)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
LidoOP

1:3

Reagovat
Theft90

bohužel, 2:0

Reagovat
vedder

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele