9. kolo
21.10.2018 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Crystal Palace 2:0

Hráči Crystal Palace v Goodison Parku dlouho vzdorovali, nakonec je ale v závěru pokořili Calvert-Lewin s Tosunem. Toffies se tak posouvají na 8. místo a připisují si třetí výhru v řadě, kdežto Eagles zaznamenávají další mizerný výsledek a nacházejí se pouze dva body od sestupové zóny.

První ohrožení přišlo v 10. minutě, když se ke střele z dálky dostal obránce Evertonu Seamus Coleman, toho však obrana rychle dostoupila, a tak pálil pouze nad branku gólmana Wayna Hennesseyho. Coleman byl i u další akce, tentokrát narazil Gylfimu Sigurdssonovi, toho ale vychytal Hennessey. Ve 32. minutě nádherně zatancoval u rohového praporku Wilfried Zaha, přihrál Androsi Townsendovi, který centroval na Jamese Tomkinse, ten ale hlavou minul.

Ve 35. minutě už musel zasáhnout brankář Jordan Pickford, když zneškodňoval přízemní střelu Luky Milivojeviće z přímého kopu. Z následujícího rohu trefil Cheikhou Kouyaté pouze břevno. Do poločasu zahrozili ještě Richarlison hlavičkou z rohu a Sigurdsson střelou z dálky, nikomu se však stav změnit nepodařilo.

K velkému pozdvižení došlo v 59. minutě, kdy Coleman ve vápně zachytil kotník Zahy a následoval pokutový kop. Ten však vyrazil Pickford. Na druhé straně nevyzrál na Hennesseyho Theo Walcott. V 74. minutě z dálky zahrozil André Gomes. K protržení obranného valu hostů došlo až v 87. minutě. Na hřiště vběhli střídající Ademola Lookman a Dominic Calvert-Lewin, a druhý jmenovaný po centru Lookmana hlavou zlomil srdce hostujících fanoušků.

Vzápětí zápas ukončil další střídající hráč Cenk Tosun, ke kterému se dostal odkop Michaela Keana, z něhož v úniku prostřelil Hennesseyho. V 92. minutě to ještě Tosun zkoušel z dálky, vedení svého týmu však již nenavýšil.

Právem zklamaný byl po zápase manažer hostů Roy Hodgson: "Fotbal vám nedává, co si zasloužíte, je to otázka výsledků. Všechno, co můžete udělat, je doufat, že váš tým hrál dost dobře na to, aby nějaký uhrál." Hodgson si tak přidává ke své nelichotivé statistice proti Evertonu další zářez. V následujících utkáních jeho družinu navíc čekají soupeři z předních pozic počínaje Arsenalem. Pozitivum můžou Eagles vidět alespoň v návratu zraněného Connora Wickhama. To manažer domácích Marco Silva si mnul ruce nad povedeným střídáním: "Jsme tu od toho, abychom dělali rozhodnutí, není to jen o startovní jedenáctce," komentoval. Jeho tým se tak dobře naladil na následující duel s Man United.

Autor: Jakub Podešva / onlajny.com, hoofoot.com, bbc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele