2. kolo
20.08.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Liverpool i díky penaltě udolal Crystal Palace

Liverpool si připsal druhou výhru a v nové sezóně zůstává neomylný. Brankář Alisson navíc za 180 minut stále neinkasoval. O výhře Reds na půdě Crystal Palace rozhodl z penalty Milner. Druhý zásah přidal proti oslabenému soupeři Mané.

Orlům se na úvod povedlo přestavení na půdě Fulhamu, a tak manažer Hodgson neměl důvod ke změnám v sestavě. Také hostující Reds zahájili sezónu úspěšně, tudíž i jejich lodivod Klopp vsadil na tytéž muže, kteří režírovali vysokou výhru nad West Hamem.

Přes dvacet minut se čekalo, co předvede nebezpečná Liverpoolu. Ve 22. minutě se však povedlo hostům skórovat, ovšem rozhodčí branku neuznal kvůli faulu Maného na brankáře Hennesseyho. O dvě minuty později vyslal Keita skvělým pasem na zteč Salaha, avšak oblouček egyptského šikuly dopadl daleko za břevno.

Domácí se poprvé výrazněji připomněli ve 26. minutě, kdy se po Keitově zaváhání dostal ke střele Towsend, jehož povedenou ránu zastavila až branková konstrukce. Když už to vypadalo, že týmy odejdou do kabin za nerozhodného stavu, zavadil Salah o Sakha v pokutovém území, následně upadl a rozhodčí Oliver nařídil penaltu pro Liverpool. Tu proměnil Milner a poslal hosty do vedení.

Pět minut po přestávce mohli Reds vést o dvě branky. Salaha ovšem vychytal Hennessey a následná střela od Keity skončila vedle. Na druhé straně zkusil o čtyři minuty později štěstí z přímého kopu Milivojević, kterého vychytal gólman Alisson. Po hodině hry pálil po rohovém kopu Salah a jeho dost možná brankovou ránu odvrátil na další roh Schlupp.

Vývoj utkání výrazně ovlivnila situace ze 75. minuty, kdy unikajícího Salaha zastavil nedovoleným způsobem Wan-Bissaka a obránce Crystal Palace viděl za svůj počin červenou kartu. Pět minut před koncem již Salahovi žádný soupeř nezabránil v zakončení, jeho hlavičku ale vyrazil nad břevno Hennessey. Eagles se v závěru ještě snažili o vyrovnání, po jednom z rohových kopů se ale do protiakce vrhl Liverpool, na jejím konci obešel Mané Hennesseyho a druhou brankou svého týmu pečetil vítězství Reds.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
El Fáňos

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Zajda

Reagovat
John Obi Mikel

ty taky pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
LidoOP

2:2

Reagovat
Theft90

3:4

Reagovat
vedder

To by byl sen a góly 2x Zaha, Wan Bissaka - 3x Salah, Robertson

Reagovat
Theft90

snad uvidíme

Reagovat
Theft90

příště*

Reagovat
RadekVonCZE

0:3

Reagovat
YNWA__MSN

Kdy bude Joel Matip fit?

Reagovat
Zajda

Bude to boj, z Crystal Palace mám vždy nepříjemný pocit, i když to většinou zvládáme. Tip: 0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele