9. kolo
20.10.2018 13:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Manchester United 2:2

Anglický šlágr spíš ražení takových 70., 80. let. Začalo to krásným gólem hlavou, aby se pak většina zápasu odehrávala uprostřed hřiště, hodně se přerušovalo, faulovalo, padaly žluté karty a oba týmy pak skórovaly šťastně a po řadě odrazů. Ostrovní holomajzna nakonec přináší víc radosti Chelsea, která v šesté minutě nastavení vyrovnala na konečných 2:2 zásluhou střídajícího Rosse Barkleyho.

Asi všichni se dnes těšili na představení Edena Hazarda, který i přes svou skromnost při reprezentační přestávce jmenoval sám sebe hráčem s nejlepší aktuální formou. Jenže proti Manchesteru United to nepředvedl a zůstal daleko za očekáváním. Hrál příliš hluboko a hlavně proto se Chelsea většinu druhé půle trápila a zasekávala někde mezi půlící čarou a vápnem Red Devils.

V první půli ještě Chelsea hru kontrolovala a po deseti minutách právě Hazard vybojoval skvělý přímý kop pro Williana. Ten ale trestuhodně přestřelil. Za dalších deset minut už ale narýsoval parádní roh na Antonia Rüdigera, jenž se odpoutal od Pogby a parádní hlavičkou na protější tyč otevřel skóre.

United se až do přestávky nezmohli prakticky na nic. Bránu soupeře nezasáhli ani jednou - a jedinou příležitost spálil po čtvrthodině Lukaku, který v solidní pozici hlavičkoval vedle. Ještě před pauzou měl zajímavou šanci Alonso, ale Rüdigerův skvělý vysoký pas za obranu nedokázal sám ve vápně zpracovat.

Po obrátce už to bylo pravda divočejší. Morata hned po pár vteřinách dostal k míči v šestnáctce, ale skvělé zpracování nepřetavil v dobrou střelu. Vzápětí to z úhlu zkoušel Hazard, ale tyhle dvě možnosti paradoxně předznamenaly gól na opačné straně. Matovu ránu ještě Kepa skvěle kryl, ale po centru následovaným asi čtyřmi odrazy už Anthony Martial pohotově uklízel míč do poloprázdné branky.

Chelsea chtěla odpovědět a za deset minut se jí to málem povedlo, jenže Luiz Willianův dobrý centr nasměroval těsně vedle. Kantého dobrou ránu ještě lépe kryl De Gea, no a pak už Martial opařil Stamford Bridge podruhé. Brejk vedl Mata, hrůzostrašným pozičním bráněním ho podpořil David Luiz, a když se míč přes Rashforda dostal k Martialovi, bylo hotovo. Jeden dotek a prásk k tyči.

Užuž to vypadalo, že Mourinho poprvé "v dresu United" na hřišti Chelsea zvítězí, užuž to vypadalo, že Londýňané po 64 zápasech ztratí domácí poločasové vedení. V šesté minutě nastavení se ale s centrem do vápna tasil Azpilicueta, a přestože Luiz hlavou rozezněl jen tyčku a Rüdigera senzačně vychytal De Gea, síť se vlnila. Postaral se o to dorážející Ross Barkley, který alespoň na několik hodin posunul Chelsea na špičku tabulky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele