2. kolo
18.08.2018 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Cardiff City - Newcastle United 0:0

Cardiff s Newcastlem se přes dramatický závěr rozešli smírně, bezbrankovou remízou. Hrdinou zápasu se stal domácí brankář Etheridge, v nastaveném čase totiž zlikvidoval pokutový kop Kenedyho.

Mírně favorizovanější hosté ze severovýchodu Anglie byli od začátku aktivnější a vytvořili si i několik dobrých příležitostí. Bluebirds zahrozili v první půli pouze jednou, po rohovém kopu Joea Rallse hlavičkoval z výborné pozice Sol Bamba, míč však ještě před Dúbravkou zblokoval jeden z obránců.

Ještě před zmiňovanou šancí poprvé zaměstnal brankáře Etheridge agilní Kenedy, jenž se pěkně uvolnil na hranici vápna a i když se mu střela úplně nepodařila, Neil Etheridge s ní měl potíže. Osmadvacetiletá jednička Cardiffu byla v permanenci i nadále, v 11. minutě zlikvidovala pokus Ayozeho Péreze.

Španělský útočník neproměnil ani svou druhou, ještě větší příležitost. Ve 40. minutě vymyslel nádherný dlouhý pas Jonjo Shelvey, Etheridge však celou situaci dobře přečetl, rychle vyběhl a Pérez už tak neměl prostor, kudy míč z voleje poslat do brány. Sám Shelvey ještě krátce před koncem první půle prověřil domácího gólmana ranou z přímého volného kopu.

Poměry na trávníku se změnily po hodině hry, kdy Isaac Hayden nesmyslně zezadu sestřelil Josha Murphyho a sudí Craig Pawson ho bez váhání vyloučil. Newcastle v oslabení trochu přehodnotil své plány, už se tolik nehnal dopředu a spíše se soustředil na udržení čistého konta.

Cardiff si ovšem ani během přesilovce nepřipsal ani jednu střelu na Martina Dúbravku, ačkoliv několik zajímavých příležitostí měl. Nebezpečně vypadal dalekonosný pokus Harryho Artera, jenž dnes po přestupu z Bournemouthu zažil premiéru v bíločerném dresu, z úctyhodně vzdálenosti nebo průnik Kennetha Zohoreho.

Nejdůležitější moment utkání se ale odehrál až v samém závěru. Joselu v šesté nastavené minutě trefil svým centrem ruku kapitána Seana Morrisona, skluzujícího na hranici velkého vápna, a hlavní rozhodčí přes protesty Bluebirds ukázal na značku pokutového kopu. Špatně zahranou penaltu Kennedyho však skvěle zneškodnil Etheridge a zařídil tak domácím alespoň bod.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (11)

Přidat komentář
Beros

Aspoň bod

Reagovat
smazaný uživatel

Na úvod treba nazbierať body, a aj z ihrísk súperov, čiže musia byť tri, 0:2

Reagovat
Beros

Optimisto

Reagovat
smazaný uživatel

Treba byt, hneď od začiatku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NuFc23

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
LidoOP

0:2

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
NuFc23

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele