9. kolo
20.10.2018 16:00 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Cardiff City - Fulham FC 4:2

Hráči Cardiffu City letos poprvé ochutnali vítězství, když v atraktivním zápase přestříleli Fulham FC 4:2. Posouvají se tak o skóre mimo sestupové pásmo právě před hostující celek, který naopak potvrdil pověst jedné z nejhorších obran v lize.

V prvních minutách se týmy jen vzájemně oťukávaly, avšak v jedenácté minutě napřáhl k dalekonosné ráně německý internacionál Andre Schurrle a vymetl pavučinky v bráně Neila Etheridge. Hostům však vedení dlouho nevydrželo, v patnácté minutě totiž jejich obrana zapomněla na levém křídle Joshe Murphyho, který najel do vápna a přízemní střelou na zadní tyč zařídil srovnání stavu. Ve dvacáté minutě kontroval Bobby Reid, ke kterému míč propadl při skrumáži u přímého kopu a zblízka nadělil Marcusi Bettinnelimu housle. Poté se hra trochu uklidnila, ale ne na dlouho. Ve třicáté čtvrté minutě si totiž supertalent Ryan Sessegnon skvostně narazil s Aleksandarem Mitrovićem a stav byl opět nerozhodný. Sessegnonova statistika proti Cardiffu je úctyhodná, trefil se proti němu v každém zápase. Za stavu 2:2 se šlo do kabin poté, co gólman Etheridge ještě zlikvidoval velkou šanci Cottagers.

Druhá půle začala rovněž jako ta první opatrně. Jediným pozdvižením z jejího úvodu byla střela Harryho Artera, která prosvištěla těsně nad. Ze sedadel diváky nadzvedl až Callum Paterson, který se ve vápně dostal k odraženému centru a dopravil míč do sítě hostujícího týmu. Následně opět došlo k uklidnění hry, kdy k dalšímu pozdvižení došlo až ve čtyřiaosmdesáté minutě po dalším důležitém zákroku ve formě chytajícího Etheridge, který likvidoval hlavičku z rohového kopu. Poslední slovo měli domácí, když Victor Camarasa našel prudkým pozemním centrem střídajícího Kadeema Harrise.

Manažer Neil Warnock má po zvedajících se výkonech jeho svěřenců důvod ke spokojenosti. "Je to skvělý pocit pro všechny v klubu. V posledních týdnech jsme hráli dobře, ale neměli jsme štěstí. Vytrvali jsme však a nenechali se přemoct zklamáním." To v opačném táboře se musí zamyslet především nad obranou, čehož si byl tamější trenér Slaviša Jokanović po zápase moc dobře vědom. Zápasů však zbývá ještě mnoho a je tak prostor pro zlepšení.

Autor: Jakub Podešva / livescore.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele