2. kolo
19.08.2018 17:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Manchester United 3:2

Po hrubě nevyvedeném výkonu z prvního kola ležela před Brightonem nelehká překážka v podobě Manchesteru United a manažer Chris Hughton vyzval své hráče k patřičné reakci. Té se nakonec skutečně dočkal, a to dokonce s vítěznou tečkou. O nečekaném triumfu domácí rozhodli již v první půli, kdy brankáře Davida de Geu překonali hned třikrát a slaví prestižní vítězství.

José Mourinho oproti prvnímu zápasu s Leicesterem City mohl do základní sestavy nasadit i Romelua Lukakua, jenž se kvůli účasti na letním MS vrátil ke klubovým povinnostem se zpožděním, a byl to právě belgický forvard, komu připadla první velká šance utkání. Lukaku však svůj únik nezvládl zakončit přesně a domácí následně nemilosrdně trestali.

V pětadvacáté minutě se na levé straně uvolnil Solly March, poslal do šestnáctky ostrý přízemní centr a Glenn Murray v pravou chvíli potvrdil střelecký instinkt, předskočil Victora Lindelofa a jemnou tečí před bezmocným De Geou poslal Brighton do vedení. Rozjívení fanoušci Seagulls se pak sotva stačili usadit zpět do sedaček a jásot mohl vypuknout znovu. Pouhé dvě minuty nato totiž zmatek v šestnáctce United po rohovém kopu zužitkoval Shane Duffy, k němuž se po sérii nepřehledných odražení dostal míč a obránce domácích pohotově zakončil.

S Manchesterem to v tu chvíli vypadalo bledě, ovšem v 34. minutě se zničehonic dostali zpět na dostřel jednoho gólu. Odvrácený míč vrátil do ohně improvizovanou ranou z voleje Luke Shaw, a přestože mu rána nesedla, skákající míč přistál na hlavě Lukakua, pro nějž nebyl problém zblízka uklidit míč do sítě.

Ani toto snížení však hosty nenakoplo a naopak do přestávky ještě jednou inkasovali. Vše započala riskantní rozehrávka De Gey na Freda, jenž byl okamžitě podroben soupeřově napadání a nastalý rychlý brejk do rozhozené obrany United vyústil v zoufalý skluz Erica Baillyho na unikajícího Grosse, po němž nemohl sudí Friend rozhodnout jinak než odpískáním pokutového kopu. Sám faulovaný nabídnutou příležitostí nepohrdl, byť jeho rána do středu brány málem skončila neúspěchem, neboť míč skončil za brankovou čarou až po silném kontaktu s De Geovýma nohama.

José Mourinho na nepříznivý vývoj utkání zareagoval dvojitým střídáním hned o přestávce, ovšem ani nasazení Lingarda s Rashfordem na kvalitě ofenzivy United nijak nepřidalo. Brighton se logicky s dvoubrankovým náskokem již nikam nehnal a jen trpělivě vyčkával, co favorizovaný soupeř vymyslí. K prvnímu skutečnému ohrožení došlo až čtvrthodinu před koncem, kdy zdálky napřáhl Paul Pogba, jehož umístěnou ránu gólových parametrů však brankář Ryan prvotřídním zákrokem vytěsnil na roh.

Přestože se hosté nakonec snížení skutečně dočkali, stalo se tak až v páté minutě nastavení. Po zákroku Duffyho na střídajícího Fellainiho se penalty dočkali i United a stejně jako v prvním kole se kapitán Paul Pogba nemýlil ani tentokrát. Na body to však tentokráte Rudým ďáblům nestačilo a po výsledku 3:2 se z jihu Anglie vrací s nepořízenou.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (12)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
LidoOP

1:2

Reagovat
PePiG7

0-1 Lukaku

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Vsadim gule

2:3

Reagovat
Jandak

Těsně vedle..

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujete to někdo? to jsem dlouho neviděl takový kopyta.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourko pôjde túto sezónu...

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele