1. kolo
11.08.2018 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Cardiff City 2:0

Od postupu do Premier League se Bournemouthu ani jedinkrát nepodařilo v zahajovacím kole sezony naplno bodovat, ovšem po sobotě to již neplatí. Svěřenci Eddieho Howa si na domácí půdě poradili s nováčkem z Cardiffu v poměru 2:0 díky trefám Ryana Frasera s Callumem Wilsonem, jenž tak v závěru pojišťovací brankou odčinil neproměněnou penaltu z první půle. Cardiff naopak po pětileté odmlce na prvoligové úrovni vstoupil do nového ročníku neslavně a má do dalších kol co zlepšovat.

Domácí vstupovali do zápasu jakožto favorité a své pověsti v úvodu plně dostáli. Po dvaceti minutách prchnul cardiffské defenzivě Callum Wilson, jehož příkladnou kolmicí vybídl Josh King, a útočník Cherries chytrou zpětnou přihrávkou připravil palebnou pozici Ryanu Fraserovi, jenž se nemýlil. Deset minut nato měl být náskok Bournemouthu dvojnásobný, neboť sudí Kevin Friend posoudil zákrok Mangy na Wilsona jako provinění proti pravidlům a nařídil nekompromisně pokutový kop. Sám faulovaný však si však v této jedinečné příležitosti vylámal zuby na brankáři Etheridgovi, který vytáhl špičkový zákrok, vytěsnil míč na roh a udržel svůj tým na jednobrankový dostřel.

I díky mistrnému počinu filipínského brankáře ve službách Cardiffu byli Bluebirds po změně stran o poznání aktivnějším a nebezpečnějším soupeřem, kvůli čemuž se domácí ještě museli obávat o výsledek. Nejblíže ke srovnání měl Sean Morrison, jenž se nachomýtl k zakončení takřka z brankové čáry, a přesto míč do sítě neprotlačil.

S přibývajícími minutami museli hosté čím dál více otevřít vlastní defenzivu, čehož nakonec Bournemouth v nastaveném čase využil ke vstřelení pojišťovacího druhého gólu. Střídající Simon Francis se uvolnil na pravé straně hřiště a posunul míč všudypřítomnému Wilsonovi, jemuž se tentokráte povedlo zamířit přesně k zadní tyči a přece jen si připsat zápis do střelecké listiny. Dobrý start do sezony nyní budou Cherries obhajovat zápasem na půdě West Hamu, zatímco tým Neila Warnocka čeká první domácí zápas proti Newcastlu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele