34. kolo
16.04.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Stoke City 1:1

Stoke až v samém závěru ztratilo dost možná poslední šanci na záchranu v Premier League. Na olympijském stadionu v Londýně se sice ve druhém poločase dostalo ve vedení, v poslední minutě základní hrací doby však West Ham dokázal srovnat a stanovit konečný výsledek 1:1.

Kladivářům se naposledy povedl husarský kousek, když vybojovali remízu na hřišti městského rivala Chelsea. Manažer David Moyes byl s výkonem svých svěřenců očividně spokojen, neboť v sestavě neudělal jedinou změnu. Lodivod Hrnčířů Paul Lambert se musel obejít bez Glena Johnsona. Obranu místo něj vyztužil Kurt Zouma.

Hosté se do vedení mohli dostat ve 12. minutě, ale Bauer v dobré příležitosti našel jen připraveného Harta. Ve 33. minutě napálil míč z hranice pokutového území Diouf, ovšem podobně jako Bauer předtím zamířil přesně do míst, kde stál anglický brankář. V nastavení první půle se konečně osmělil i West Ham. Nobleovu střelu z dálky musel krýt Butland.

Deset minut po změně stran si na centr naskočil Arnautović a dokázal rozvlnit síť, jenže radost mu překazil praporek asistenta rozhodčího signalizující ofsajd. Za dalších jedenáct minut napálil míč Fernandes a překonal vše, co mu stálo v cestě včetně Butlanda. Gól však zase nemohl platit, protože Arnautović stál opět v postavení mimo hru a bránil brankáři Potters ve výhledu.

V 69. minutě zahrával přímý kop Cresswell a pořádně protáhl Butlanda, který musel míč vyrazit na roh. Jedenáct minut před koncem vystřelil na Harta Shaqiri, brankář Hammers vyrazil míč pouze ke střídajícímu Crouchovi, který již měl jednoduchou práci a poslal Stoke do vedení.

Hosté však těsný náskok neudrželi, protože v 90. minutě se do Cresswellova centru položil další žolík Andy Carroll, který tak rozhodl o dělbě bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
kolouch

Zapas sezony rekl bych. Pokud vyhrajeme, pochybuju o tom, ze nas nekdo z posledni trojky dokaze jeste preskocit. COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Asi mas pravdu.Ale zapas sezony s predpos. Stoke par kol do konce,to je spis smutny.Doufejme,ze pristi sezona bude mnohem lepsi.Tym na to je a bude.COYI

Reagovat
kolouch

Posledni dve Bilicovy predsezonni pripravy byly hodne spatne a poznamenaly pak celou sezonu. Verim, ze to Moyes, pokud zustane, zvladne lip. Pokud se v lete (snad uz trochu koncepcne) doplni tym, tak verim v pristi sezonu v prvni polovine tabulky. Nebo aspon v sezonu bez nervu :-)

Reagovat
OnlyWHU

Naprostý souhlas. Tu špatnou předsezonní přípravu a nešikovný přestupy považuju společně s novým idiotským stadionem za hlavní příčiny současný mizérie. Takže 3:1 COYI!!!

Reagovat
kolouch

Stadion... byl jsem tam na podzim na zápas proti Swansea. Osobně s ním takový problém nemám. Že na něm není atmosféra je podle mě alibismus, protože po většinu zápasu bylo v hledišti ticho. Během občasného skandování Come on you irons nebo zpívání I'm forever blowing bubbles duněl hezky. Víc než vzdálenost sedaček od hřiště mi vadí obrovská mezera mezi oběma patry, byli jsme se podívat i úplně nahoře a to už je od hřiště hodně daleko. Není holt stavěný jako fotbalový a je to hodně znát, ale na stadionech s dráhou hrajou i velkokluby jako AS Řím, Herta Berlín, ještě pár let zpátky Juventus atd. Další věc, proč je London Stadium tak trnem v oku je anglická nátura. Kdekoliv jinde v evropě by byl považován za špičkový. Splňuje nakonec všechna kritéria pro pořádání LM a MS. Co mi ale vadí nejvíc je, že stěhování na London Stadium je čiště marketingový tah za účelem přilákání fanoušků z celého světa, prodejnosti dresů a reklamních předmětů. David a David dobře vědí, že pro klub by bylo nejlepší postavit nový moderní fotbalový stánek pro 40 tisíc lidí a alespoň trochu zachovat tvář tradičního londýnského klubu a starého Boleyn Ground. Hráči se na novém stadionu ani po dvou sezónách necítí jako doma a tahle hra na velkoklub nás může přijít ještě hodně draho.

Reagovat
OnlyWHU

Ano, je to tak. Když bylo nejvíc potřeba, tak jsme na Boleyn Ground zatopili pod kotlem a přestože se hrál střed nebo dolní polovina tabulky, i prvních pět v tabulce to mívali hodně těžký. Podle komentářů skalních fans WHU se pomalu vytrácí z hlediště srdcaři, který dokázali hráče hnát dopředu a i naši průměrný playeři hráli nad svý možnosti. Nikdy jsme nebyli na anglický poměry velkoklub a je škoda, že se v tomhle ohledu zbytečně předbíháme. Větší šance sehnat lupen do hlediště je pro fanoušky jen malá výhoda. Snad jen ty prachy ze vstupnýho jsou hodně dobrý. Taky mám obavu, aby nás to nepřišlo hodně draho.

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MaraCe_Napolitan

1:2 Stoke

Reagovat
OnlyWHU

O body jsme se s přispěním sudího (šance Carrolla) dost tragicky připravili sami. Nešťastný výbuch minulých opor (Hart, Arnautovič) a asi příliš zabezpečená hra dopředu, kdy většinu zápasu zoufale bojoval s obranou Stoke osamocený Arnautovič, byla na krotkého soupeře příliš málo. Nakonec jsme se museli vrátit k minulým jistotám. Carroll (když vydrží) by měl hrát. A s ním, podle mě, i Lanzini. No, bude to těžký. COYI!!

Reagovat
kolouch

Škoda ztracených bodů, bude to ještě boj.. Hart už by se v brance objevit neměl. Od začátku jsem nad jeho příchodem kroutil hlavou a ty jeho kiksy mě v tom jen utvrzují. Podle mě nemá větší kvalitu než Randolph, který kvůli němu musel odejít.

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
duloig

kolouch+OnlyWHU z duše ste mi prehovorili.Spraviť z "rodinného" klubu šibnutím prútika veľkoklub typu MUTD,FCL,Chelsea snáď dokáže iba Spielberg a nie to trápne trio vo vedení WHU.Už len toho kto prišiel s myšlienkou ísť na Olympijský štadión by som medového posadil do mraveniska.V budúcej sezóne (ak sa zachránime) to určite nebude lepšie.Mne tam chýba ten anglický kotol,kontakt hráčov s tribúnami a nie hrať skoro ako na poli s tým že sa príde na vás pozrieť Mustafa so 7 deťmi a zahrajú si medzi sebou pexeso a futbal nemajú ani v päte.Ale Bradyová spokojná,veď lístky sa predávajú.A fanda hammers plače.Sakra kde je tá atmosféra z Boleyn Ground Včera sa dalo čakať že Hart pukne.Zahraje 1-2 zápasy excelentne a potom spraví také kixy že sa ti rozum zastaví.Nechápem ako môže byť v repre.Ďalšie mače vonku s gunners a potom doma so City.Neverím že nejaký bod nám kvapne z toho do tabuľky.Včera som čakal 3 body a zostal som smutný ako tento depresívny článok

Reagovat
kolouch

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele