19. kolo
23.12.2017 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

West Ham United - Newcastle United 2:3

Poprvé od října se podařilo Newcastlu urvat všechny body, a to na půdě ve slušné formě hrajícího West Hamu. Zatímco Straky získaly v uplynulých devíti ligových kolech jen jeden bod, Kladiváři v Premier Lagun neprohráli třikrát v řadě. Asi rozhodujícím momentem celého utkání byla neproměněná penalta Andrého Ayewa ze druhé půle.

Domácí sice vstoupili do utkání aktivně a už po šesti minutách hry se ujali vedení, jinak ovšem tahali za kratší konec. Nebo byl jejich soupeř vepředu minimálně o dost nebezpečnější. Každopádně poté, co Arnautović přeběhl půl hřiště a zbavil se v rychlosti kličkou obránce Clarka, načal účet tohoto zajímavého střetnutí.

Nicméně hostům se podařilo poměrně záhy vyrovnat. Saivet zahrál přímý volný kop výtečně, obstřelil zeď a balón usměrnil přesně na bližší tyčku. A pak za brankářem West Hamu Adriánem hned dvakrát zvonila branková konstrukce. Nejprve břevno napálil Gayle a ve 34. minutě také zpoza vápna svou levačkou trefil tyčku Ritchie.

Byl to sice po přestávce znovu Arnautović, kdo mohl svůj tým zase dostat na koně, ale jeho technický pokus skončil těsně vedle. Naopak na druhé straně udeřil gólově Newcastle. Atsu na levé straně pokutového území nasadil housle bránícímu Zabaletovi, poté přihrávkou vybídl Diamého, jenž z vyložené pozice nemohl zaváhat.

O dvě minuty později měl ale West Ham velkou možnost na vyrovnání. Antonio si zpracoval míč na prsa a snažil se protlačit do šestnáctky, jenže ze strany ho podrazil Clark. Zákrok byl vedený na hranici pokutového území a sudí Mason po domluvě se svými asistenty nařídil penaltu. Avšak Ayew selhal a na gólmana Elliota z bílého puntíku nevyzrál.

Po hodině hry The Hammers zjistili, že tohle neproměnění se jim šeredně vymstilo. Protože jejich protivník založil rychlou akci, Atsu přihrál míč do strany Joseluovi, ten ho následně bleskově vrátil svému spoluhráči, a ten z blízkosti nezaváhal. Konečnou to ovšem pro utkání neznamenalo, snížení totiž na řadu přišlo o osm minut později.

Po rohovém kopu se sice hlavou neprosadil střídající Carroll, k dorážce se nicméně natlačil Ayew, jenž částečně napravil svůj neproměněný pokutový kop. Na víc se ale svěřenci trenéra Davida Moyese nezmohli. Snad jen Pedro Obiang mohl v 79. minutě skórovat z halfvoleje, to by ale svůj pokus musel stlačit více pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Beros

3:5

Reagovat
Beros

Mitrovič 5x...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm..,tak urcite..

Reagovat
kissak

To ji když je zraněnej :-)

Reagovat
NuFc23

3:0

Reagovat
kolouch

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
OnlyWHU

2:1 COYI

Reagovat
smazaný uživatel

1:0.. bez Lanziniho a asi Antonia to bude těžké.. no snad Arnautovic zase zauraduje a Masuaku si je tam trošku povodí

Reagovat
duloig

2:0 C O Y I

Reagovat
Theft90

2:2

Reagovat
OnlyWHU

Smutný Vánoce! Neoblíbenýho soupeře jsme posadili do sedla vlastními chybami hráčů, kteří byli v minulých zápasech oporami. Hezkej dárek taky namočenýmu soupeři pod stromeček. Strašně chybí Lanzini a hráči jeho typu. Technických kouzelníků máme dost, dlouhodobě chybí beci a přímočaří raubíři. Modlím se, abychom to vhodně doplnili, ne jak v létě. Teď už zase kraulujeme o bytí. Musíme to v příštích zápasech smazat, což ale nebude při ty hrozný vyrovnanosti snadný. COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele