38. kolo
13.05.2018 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Everton FC 3:1

Na letošní sezonu nejspíše příznivci West Hamu United nebudou vzpomínat s radostí, ovšem alespoň v posledním kole se s nimi jejich oblíbený klub rozloučil vítězstvím. Triumf týmu Davida Moyese na domácí půdě je pak o to sladší, že přišel proti Evertonu, který v Premier League na hřišti West Hamu prohrál vůbec poprvé od roku 2007 a na jeho lavičce sedí Sam Allardyce, někdejší manažer Hammers.

Na výhře 3:1 má největší podíl Manuel Lanzini jakožto autor dvou branek, jednu pak přidal Marko Arnautović, zatímco za hosty korigoval Oumar Niassé. Everton navzdory prohře zůstal v ligové tabulce na osmé příčce, West Ham letos končí třináctý.

Od samého počátku měli více ze hry domácí a brankář Jordan Pickford měl co dělat, aby zlikvidoval přízemní ránu Marka Noblea. Přesto se United dočkali průlomu skóre ještě do přestávky, když přihrávka Kouyatého skončila až u Manuela Lanziniho, jenž přesnou ranou k pravé tyči poslal svůj tým do vedení.

Po změně stran evertonští upustili od hry na tři obránce, ovšem výsledek to přineslo pramalý. V třiašedesáté minutě totiž zdálky napřáhl Marko Arnautović, jehož jedovka se ve vzduchu před Pickfordem řádně zavrtěla a zastavila ji až rozvlněná síť. Deset minut nato sice hosté snížili skóre zpět na rozdíl jedné branky zásluhou Niassého, jenž se prosadil zblízka po rohovém kopu, který sám vybojoval předešlou střelou, již Adrián konečky prstů vyrazil na tyč, avšak ani skóre 2:1 nemělo dlouhého trvání.

Osm minut před koncem uťal jakékoli naděje liverpoolského klubu na vyrovnání aktivní Lanzini, když převzal míč od Pabla Zabalety, postrčil si jej do středu hřiště a excelentní ranou pravačkou zakroutil míč přesně k tyči, od níž se míč odrazil za Pickfordova záda do třetice. West Ham tak zvítězil 3:1, ovšem budoucnost Davida Moyese na lavičce Hammers zůstává i tak značně nejistá, stejně jako v případě jeho evertonského protějška Sama Allardyce.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
kolouch

Nezbývá než popřát hodně štěstí do posledního zápasu sezóny. Pokud navážeme na poslední dva zápasy, bude to za tří body.

Jsem hodně zvědavý na příští sezónu a léto hodně napoví o tom, jak vážně to Sullivan, Gold a Brady myslí s budoucností klubu. Aby se neopakovala tato a vlastně i ta minulá sezóna, musí se stát několik klíčových věcí.

PODPIS MOYESE: Asi bych tohle při jeho příchodu v listopadu neřekl, ale přesvědčil mě. Přebíral tým v rozkladu na sestupových pozicích, v zimě se (kromě hostování Maria) v podstatě neposílilo, ale nakonec svůj cíl splnil. Poslední zápasy jsou přísliíbem ke konzistentním výkonům a hra začíná mít hlavu a patu. Moyes je v klubu už nějakou dobu,má představu o tom, na kterých pozicích je potřeba posílit atd. V případě příchodu nového manažera by začínalo vše od začátku, navíc díky MS v Rusku bude letní příprava kratší, hráči na dovolené apod. Myslím, že taková manažerská kapacita, která by dokázala v tak krátké době pořádně připravit tým na další sezónu k nám asi nepříjde.

KONCEPČNÍ DOPLNĚNÍ A OMLAZENÍ TÝMU: Poslední přestupová období byla ve znamení chaosu. Netvrdím, že se musí podařit každý přestup, ale těch jmen, které se nechytly je hrozně moc. Přispívá tomu i vypočítavost majitelů, kteří hledají kde někoho sehnat výhodně nebo zadarmo. Tore, Calleri, Zaza, Arbeola, Hart, Hugill, Evra jsou naprostá ztráta času a peněz. Za povedené nákupy se nedají považovat ani Fonte se Snodgrassem (i když ten snad ještě ukáže co v něm je), Zabaleta taky hráč bez perspektivy do budoucna. Tohle je špatná cesta, pevně doufám, že k nám nepřijde Yaya Toure, protože za rok za něj zase budeme hledat náhradu. Shaqiri, Dendoncker, Gibson apod. je cesta, kterou bychom se měli ubírat. Důležité bude přivést kvalitního gólmana, který s Adrianem vytvoří zdravé konkureční prostředí. To co předvedl Sullivan, když si přivedl oblíbence Harta, který měl od začátku sezóny slíbenou základní sestavu, byl hnus. Tohle na psychice v týmu nepřidalo určitě nikomu.

KVALITNÍ LETNÍ PŘÍPRAVA: Bilič totálně nezvládl poslední dvě letní přípravy a podle toho taky vypadaly výkony v celé sezóně. Hráči zaostávali jak fyzicky, tak po taktikcé stránce. Aby byl tým rozdělený na dvě poloviny a připravovali se na různých soustředěních odděleně, jsem ještě neviděl.

KOMUNIKACE A SPOLUPRÁCE S FANOUŠKY: Dalším důkazem vypočítavosti majitelů klubu je náš nový stadion. Máme ho sice za velmi výhodných podmínek, ale že je na něm vždy nejvíc slyšet fanoušky hostí už je asi netrápí. Je potřeba jít fanouškům naproti, chtějí sektor na stání, kde by mohli vytvořit kotel? Tak jim ho dejte, pokud to pomůže atmosféře.

Jsem realista, je mi jasné, že i kdyby se všechny tyhle věci splnily, nebudeme hrát o špici s těmi nejlepšími. Určitě bychom se ale mohli pohybovat v horní polovině tabulky a pošilhávat po 6-7 mistě a pokusit se uspět v poháru. COYI

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas, pěkně napsáno. Dojde to majitelům? Moje zkušenost je taková, že se lidi po šedesátce už moc nemění. Jsem zvědavej, věřme ve výjimku. COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by se měnit majitel, viz níže.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně napsáno, i když si dovolím tvrdit, že Yaya by nám na sezónu do rotace možná prospěl. Calleri mě hodně mrzel, čekal jsem od něj mnohem víc. Hugill jako náhradník budiž, možná se i rozehraje. Snodgrass by měl jít pryč, Dendoncker budiž, Shaqirimu moc nevěřím. Ideálně jako gólmana pořídit Butlanda, i když to zní utopicky. Cresswella chce údajně Everton (zdroj:thesun.co.uk) a pokud by nabídli přes 20 milionů liber, tak bych ho klidně nechal jít, což znamená buďto udržet Masuakua za každou cenu nebo začít hrát 3-5-2.

Spekuluje se o novém majiteli - měl by to být Paul Allen, který vlastní Seattle Sounders ( https://westhamworld.co.uk/us-billionaire-paul-allen-is-interested-in-buying-west-ham/ ). To by bylo podle mě ideální.

Reagovat
duloig

No mňa by tá zmena potešila,horšie by nemalo byť.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si naopak myslím, že to může jít jen nahoru. Ze Seattlu se za jeho éry stal jeden z lepších celků MLS, investuje i do NBA a majetek má díky minulosti z Microsoftu a navíc má ještě svou firmu s vysokými přijmi. Uvidíme.

Reagovat
duloig

Kolouch toto je na 1*

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes bych si moc přál 3 body.

Reagovat
duloig

Splnilo sa ti idem pozrieť skoro hajlajty,dnes bola práca prednejšia

Reagovat
kolouch

Zápas jsem neviděl, ale podle higlightu bylo vidět, že kluci hráli v pohodě a užívali si to. Vytvářeli si šance po pěkných kombinacích a z trochou nadsázky můžu říct, že po roce a půl zase hrají pěkný fotbal : . Adrian opět předvedl několi k skvělých zákroků, gólu neměl šanci zabránit.

Uvidíme, co se stane v létě. Snad Moyes najde s vedením společnou řeč a smlouvu mu prodlouží. Ale četl už jsem i zprávy, že vedení kontaktovalo Pelegriniho. Uvidíme...

Reagovat
OnlyWHU

Opět shoda. Zápas jsem bohužel taky nemohl vidět. Každopádně velká radost a nakonec i důstojnější pozice v tabulce. Opět nás držely vysoko opory, snad jim to upevní pozici pro příští ročník (když je už majitelé rovnou neprodají). Osobně bych si přál na lavičce spíš Moyese. Jsem. zvědav, co se s námi bude dít v létě. Minulej přestupní termín i katastrofální příprava jsou výstrahou. HEZKÝ LÉTO VŠEM KLADIVÁءUM!!! COYI !!!!!!

Reagovat
duloig

Ja sa pripájam,chalani pekné "prázdniny" a vidíme sa v novej sezóne. C O Y I

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele