16. kolo
09.12.2017 13:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Chelsea FC 1:0

West Ham si připravil pořádné překvapení, Kladiváři totiž ovládli londýnské derby a díky brance Arnautoviče zcela po zásluze porazili londýnskou Chelsea 1:0.

Utkání mnoho fotbalové krásy nenabídlo, k vidění byl po většinu utkání tuhý boj o střed pole, v první části úvodního dějství byli ještě domácí poměrně aktivní, zbytek zápasu však zůstali přikovaní před vlastní šestnáctkou, kde odráželi zoufale nekreativní nájezdy hostů.

O rozhodující okamžik celého duelu se po šesti minutách postaral Arnautovič, který si na hranici vápna narazil s Lanzinim, navedl se míč na levou nohou a přesnou střelou na vzdálenější tyč rozjásal domácí fanoušky. Fotbalisté Chelsea se dlouho nemohli dostat do tempa, v jejich hře chyběla jakákoliv rychlost, agresivita či přesnost. Až v polovině první půle odvrátila domácí obrana míč jen k Hazardovi, který jej z úhlu prudce vracel před branku, jenže Morata jej pod tlakem do sítě usměrnit nedokázal.

Do druhé půle udělal Antonio Conte jednu změnu, nevýrazného Bakayoka totiž nahradil Pedro, že by to ale ráz zápasu nějak výrazně změnilo, to se říct nedá. Naopak to byli hosté, kteří měli zahrávat penaltu. Dlouhý míč za obranu si totiž Arnautovič z prvního doteku zpracoval do protipohybu Christensena, který balón zasáhl rukou, jenže sudí Anthony Taylor penaltu nenařídil.

Na druhé straně zahrozil Zappacosta dalekonosnou střelou, která ale branku Adriána přece jenom o kousek minula. Jediné opravdu vážnější šance si tak Blues vypracovali až v poslední desetiminutovce. Nejprve se po vysunutí Kanteho objevil před brankářem domácích osamocený Morata, jenže z prvního doteku napálil pouze boční síť. O chvíli později se do míče na vápně opřel Fabregas, jenže měl špatně seřízená mířidla a míč poslal nad branku. Kladiváři pak bez úhony přežili i pětiminutové nastavení a mohou tak slavit velmi cennou výhru.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (10)

Přidat komentář
OnlyWHU

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Kuba94

0:3

Reagovat
duloig

Neprehrať a zopakovať výkon z posledného kola ! Adrian v bráne,Antonio na hrote

C O Y I

Reagovat
smazaný uživatel

Na zápas nekoukám, ale to je to takový průser, že prohrávají ???

Reagovat
OnlyWHU

Skvělý výkon v derby! Konečně WHU! Velebím trenéra, že mě konečně vyslyšel a postavil Adriána. Výborný výkon opor Adriána, Rieda, Cresswella, Antonia, Lanziniho atd.- po zlepšení s MC příslib do budoucích zápasů. Rozhodla obrovská vůle jít za body a v závěru pomohla i kvalitní lavička. COYI!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo a dneska vyborne i Arnautovic,drel jako kůň COYI

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Střízlivím z hrůzný představy, že jsme mohli být po dnešku poslední.

Reagovat
duloig

Dobrá hra, škoda že sme neuhrali remízu so City. Ešte zopakovať tento výkon s gunners a aj bodik bude fajn. C O Y I

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele