24. kolo
20.01.2018 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

West Ham United - AFC Bournemouth 1:1

Spravedlivou dělbou bodů dopadl souboj mezi West Hamem a Bournemouthem. Oba týmy se snaží v posledních několika týdnech odpoutat se co nejdále od sestupového pásma a před vzájemným zápasem neměly vůbec špatnou formu. Ačkoli na hřišti nepředvedly vyloženě nadstandardní a dechberoucí výkony, stačily jim ke konečné plichtě.

Hostující manažer Eddie Howe byl určitě rád, že konečně mohl počítat s dvěma důležitými hráči do útoku, a to Juniorem Stanislasem a Joshuou Kingem. I když oba nenasadil do hry hned od začátku, musel být s jejich výkony spokojený. První jmenovaný si totiž připsal na své konto asistenci, druhý jmenovaný v závěrečných minutách dost trápil soupeřovu obranu.

Domácí stratég David Moyes se svým výběrem sestavy příliš nepřekvapil, dopředu při absenci Andrewa Carrolla nasadil Marka Arnautoviče spolu s Manuelem Lanzinim, a nakonec i pro něj byl klíčovou osobou až jeden z náhradníků. Javier Hernández totiž po devíti minutách pobytu na hřišti rozhodl svou trefou o remíze.

Nebyla to příliš atraktivní první půle. Je pravda, že Kladiváři byli v úvodu utkání aktivnějším týmem, ale načít účet se jim jednoduše nepodařilo. Protože ve 3. minutě Cresswellova střela z dálky skončila vedle, Nobleho volej nebyla rovněž přesná, a pak v největší šanci neuspěl Arnautovič, jenž po centru Zabalety trefil z blízkosti gólmana Begoviče.

The Cherries hrozili opravdu jen sporadicky, směrem dopředu se jim vůbec nedařilo, a vlastně jen jednou jedinkrát během úvodní pětačtyřicetiminutovky zaúřadovali. Standardní situace byly jejich silnou stránkou, což ostatně potvrdila i 33. minuta, v níž po parádním signálu po rohovém kopu pálil nebezpečně L. Cook, leč těsně bránu minul.

I druhý poločas byl hodně vyrovnaný, a i když West Ham i nadále působil možná o něco nebezpečněji, byl to ve finále on, kdo od 71. minuty prohrával. S. Cook ze středu pole našel svou přihrávkou Stanislase, ten svou načasovanou kolmicí uvolnil ve vápně nabíhajícího si Frasera, který z dobré pozice před brankářem Adriánem nezaváhal.

Jenže ihned poté, co domácí rozehrávali ze středového kruhu po inkasované brance, bylo záhy vyrovnáno. Během pár sekund se míč dostal až do pokutového území, kde se snažil zacílit Arnautovič, a ačkoli byl jeho pokus zablokovaný, odrazil se do cesty Javierovi Hernándezovi, jenž už si před Begovičem věděl rady, jak se situací naložit.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
OnlyWHU

3:1

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
kolouch

3:1 COYI

Reagovat
OnlyWHU

Zápas, který jsem asi měli vyhrát. Plichta je úspěchem hostí. Už bych nás chtěl vidět kompletní (Antonio, Reid, Carroll). Dost mě straší hra Zabalety. Zdá se mi, že kontaktní hru zvládá dík zkušenostem dobře, ale propadá pozičně a jsou z toho góly. Celkově ale dost dobrý... Když hraje Chicharito s chutí a zodpovědně, je stále dobrý. Příště to dáme! COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
duloig

COYI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele