37. kolo
05.05.2018 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Naděje West Bromu na zázrak pokračuje díky trefě v nastavení

Stále se tomu nechce věřit, ale West Bromwich Albion dělá na závěr sezony všechno pro to, aby v záchranářských bojích předvedl ukázkové zmrtvýchvstání. Birminghamský klub byl již v době odvolání Alana Pardewa zdánlivě odsouzen k sestupu, avšak pod vedením Darrena Moora začaly získané body přibývat plným proudem navzdory náročnému losu, o čemž se po Manchesteru United či Liverpoolu nyní přesvědčil i Tottenham, který si ze stadionu Hawthorns odváží prohru 1:0.

Situace Baggies sice zůstává i nadále kritická, neboť k dokonání pohádkového zvratu potřebují vedle vlastního triumfu v posledním kole proti Crystal Palace také příznivé výsledky rivalů Swansea a Southamptonu, kteří se mimo jiné utkají ve vzájemném zápase. Tak jako tak ale příznivci West Bromu prožívají po dlouhých měsících utrpení snad první veskrze pozitivní období, které může klubu pomoci i v případě přesunu do druhé anglické ligy. To hosté si prohrou zahrávají s postavením v první čtyřce, neboť na pátou Chelsea se zápasem k dobru mají pětibodový náskok.

K průlomu skóre měli zprvu favorizovaní hráči Tottenhamu, jenže nejlepší střelec Spurs Harry Kane od návratu po zranění marně hledá tu pravou střeleckou pohodu. Po dobrém pasu Kierana Trippiera měl anglický reprezentant jedinečnou možnost přiblížit se v tabulce střelců vedoucímu Mohamedu Salahovi, avšak v zakončení selhal. Před poločasovým odchodem do kabin tak ještě mohli být hosté rádi za bezbrankový stav, neboť Rodriguezův nečekaný lob přes Huga Llorise na brankové čáře na poslední chvíli odpálil do bezpečí Toby Alderweireld a chvíli nato hlavička Hegazyho zamířila těsně vedle tyče.

Druhá půle se nesla spíše ve znamení boje ve středu hřiště, což symbolizovala i šarvátka Dannyho Rose s Alanem Nyomem, po níž oba hráči uviděli po žluté kartě. S přibývajícími minutami ovšem domácí v honbě za udržením naděje na záchranu přece jen přitlačili a málem se dočkali gólu řádně kuriózním způsobem. Harry Kane totiž v šestnáctce Spurs nešikovně nasměroval míč do vlastní branky a Hugo Lloris měl co dělat, aby mrštným zákrokem míč vytěsnil mimo tři tyče.

Defenzivnímu rozpoložení Tottenhamu v závěru neprospělo ani stažení Jana Vertonghena vinou podvrtnutého kotníku a hráči West Bromwiche Belgičanovy absence v posledních minutách beze zbytku využili. Dawsonova hlavička po rohovém kopu skončila u někdejšího hráče Spurs Jakea Livermora, jenž zblízka zabořil míč do sítě a spustil v druhé minutě nastavené bujaré oslavy namísto smutnění z jistého sestupu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neobľúbený súper, zápas na ktorý sa teším snáď najmenej z celej sezóny. Navyše WBA ešte stále ma o čo hrať, takže čakám prehru 1:0, prípadne ušmudlanú remízu 1:1 v šialenom daždi.

Zostava podľa formy, najvačí otáznik v strede poľa: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Wanyama, Eriksen - Lucas, Alli, Son - Kane

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

WBA může teoreticky získat 34 bodů. Vzhledem k tomu, že Swansea ještě čeká Southampton (a nakonenec i Stoke), tak už ani teoretickou naději nemají. Maximálně by mohli mít stejně bodů, ale horší vzájemé zápasy, případně některý z těch tří týmů bude mít bodů víc.

Nebo jsem něco přehlédl?

Reagovat
Liquid

jo přehlédl, v Anglii jde snad o skóre při rovnosti a to mají už teď lepší než Swansea, ale o něco horší než Soton, což ale v 2 zápasech mohou dohnat, ale myslím si, že na 99% nedoženou, protože by jim muselo vyjít asi 6 zápasů, kde jakýkoliv jiný výsledek než potřebujou znamená sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Diky!

Reagovat
smazaný uživatel

WBA má odehráno 36 zápasů (6 bodů možnost získat), ale Southampton i Swansea mají odehraných zápasů 35, takže potencionálních 9 bodů a vzhledem k tomu, že mají 32, respektive 33 bodů tak si nemyslím že to bude na záchranu, navíc poslední zápas hraje v Selhurst Parku s Crystal Palace a to je konečná....

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele