35. kolo
21.04.2018 13:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Liverpool FC 2:2

Mohamed Salah se definitivně zapsal mezi legendy Premier League. Svým 31. gólem vyrovnal rekord Shearera, Ronalda a Suaréze v počtu branek v jedné sezóně. Liverpool však neudržel dvoubrankové vedení na hřišti West Bromwiche Albion a z The Hawthorns si odváží pouze jeden bod.

Baggies v minulém kole překvapivě zdolali Manchester United, tudíž manažer Darren Moore neviděl důvod ke změnám v sestavě. Od začátku tak nastoupil i jediný úspěšný střelec z Old Trafford Jay Rodriguez. Lodivod Reds Jürgen Klopp promíchal jedenáctkou i kvůli náročnému zápasovému programu. Na krajích obrany nastoupili Alberto Moreno a uzdravený Joe Gomez, v jejím středu Ragnar Klavan a na hrot se postavil Danny Ings.

Již po čtyřech minutách otevřeli hosté skóre. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu se na levém kraji uvolnil Mané, jeho centr zastavil Wijnaldum Ingsovi a anglický útočník vstřelil první gól zápasu. Za dalších sedm minut toužil po brance i Salah, avšak jeho střelu tečoval Livermore nad branku. Ve 22. minutě se osmělili o domácí, Phillipsovu střelu ale pohodlně kryl brankář Karius.

Přímý kop Salaha z 26. minuty skončil vedle. Deset minut před přestávkou zahrával Albion rohový kop, který nebezpečně proletěl pokutovým územím a na další roh jej odvrátil Klavan. Dvě minuty na to vracel McClean balón před Kariuse, kde na něj jen těsně nedosáhl Rodriguez. Ve 42. minutě spálil obrovskou šanci Ings, kterého tváří v tvář vychytal Foster.

Čtyři minuty po přestávce srazil Dawson v pokutovém území Ingse, píšťalka rozhodčího však zůstala němá. V 55. minutě se Ings dostal do souboje s druhým stoperem West Bromu Hegazym, který jej následně udeřil nesportovně pěstí do břicha. I tento moment však sudí Attwell nepostřehl. V 72. minutě vybídl střídající Oxlade-Chamberlain ke skórování Salaha a egyptský kouzelník obloučkem přes Fostera vsítil druhou branku svého mužstva.

Baggies se však nechtěli vzdát. V 79. minutě po závaru v poutovém území, který vyvolal rohový kop, dorazil míč do brány Livermore a snížil na 1:2. Tři minuty před koncem rozehrál Brunt přímý kop na hlavu Rondóna, který zařídil vyrovnání. V nastavení chtěl vrátit vedení Reds Milner, ale jeho rána skončila pouze v sektoru hostujících fanoušků.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
LokoLFC

tohle bude dřina, navíc zápas před semifinále Ligy mistrů, jsem zvědavej na sestavu

Reagovat
Adhol

West Brom už nemá co ztratit, budou nakopnutý když vyhráli na Old Trafford a s WBA nemáme nějak zázračnou bilanci z posledních vzájemných zápasů, navíc priorita je určitě Liga Mistrů za pár dní, ale přeci jen v tu výhru věřím. Tip: 2:3

Reagovat
M1ck0

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele