12. kolo
18.11.2017 16:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

West Bromwich Albion - Chelsea FC 0:4

Chelsea zvládla duel na The Hawthorns na jedničku a po výhře 4:0 se posouvá před Tottenham, který po obědě podlehl Arsenalu. Hlavní zásluhu na výhře Blues má Eden Hazard, který jednu branku sám vstřelil a na dalších dvou asistoval.

Přitom první vážnější akci si na své konto připsali svěřenci Tonyho Pulise, když po centru z pravé strany dopravil míč do sítě Rondon. Jeho radost však překazil správně zdvižený praporek asistenta rozhodčího, který signalizoval ofsajd. Pak už úřadovali jenom hosté - nejprve se uprostřed pole parádně přes Barryho uvolnil Hazard, následně natáhl ke střele, kterou Foster dokázal jen vyrazit před dobíhajícího Moratu, který pohodlně otevřel skóre zápasu.

O chvíli později si oba ofenzivní hráči Chelsea vyměnili role a předvedli parádní akce - kolmici Fabregase Morata letmým dotekem chytře prodloužil za sebe, kam si naběhl belgický ofenzivní záložník, zkušeně obešel vyběhnuvšího Fostera a do prázdné branky zatloukl druhý přesný zásah.

Těsně před poločasem pak bylo o výsledku definitivně rozhodnuto, když si na volný přímý kop Fabregase na zadní tyči počíhal zcela osamocený Alonso a z voleje trefil přesně.

V druhé půli tempo přece jenom opadlo, hostující tým si s rozumem střežil svůj náskok, zatímco domácí chtěli svým příznivcům dát alespoň nějaký důvod k drobné radosti. Místo toho si však po hodině hry na další Fabregasův pas naběhl Hazard, na hranici vápna si pohrál s Hegazim a přesnou střelou k vzdálenější tyči přidal svůj druhý zásah na pažbě.

West Brom si ke konci utkání přece jenom nějaké šance na čestný úspěch vypracoval, ovšem Rondonův pád v pokutovém území sudí Moss ohodnotil pouze žlutým kartónkem, zatímco samostatný nájezd McCleana skončil jen nepřesným zakončením mimo svatyni střeženou Courtoisem. Baggies tak na domácí půdě opět padli a drží se jen jediný bod nad sestupovou pastí.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele