23. kolo
13.01.2018 16:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Watford FC - Southampton FC 2:2

Southampton sice vedl o dvě branky nad domácím Watfordem díky výtečnému výkonu mladíka Warda-Prowse, ale nakonec získal jen bod. Konečnou dělbu bodů v napínavém závěru zařídil mladý záložník Abdoulaye Doucouré, který se trefil v 90. minutě!

Viděli jsme utkání dvou naprosto rozdílných polovin, takže dělba bodů je vlastně smysluplná a zasloužená. Zatímco v té první excelovali hosté zvláště s výtečným Warde-Prowsem, který se trefil dvakrát, po změně stran to hosté již tak snadné neměli. Watford naopak zapnul naplno a díky zvýšené chuti do zápasu se radoval ze dvou vstřelených branek. I díky tomu zůstává na desátém místě tabulky.

Do první šance se probíjel Oriol Romeu, který poslal do šance Shanea Longa a sledoval, jak jeho spoluhráč nedokázal prostřelit brankáře Gomese. Po chvíli rozpaků a nepříliš povedené hry se do šance dostal Gray, který ale promáchl. A domácí to muselo hodně mrzet. Z následného protiútoku totiž hosté dokázali skórovat! Po pravé straně zatáhl míč až do pokutového území Shane Long, balon se po skrumáži ve vápně dostal k Jamesu Ward-Prowsemu, a ten si poradil - 1:0.

Následně to mohlo být klidně o dvě branky, protože Dušan Tadić nasadil míč na hlavu Shaneovi Longovi a ten jen sledoval, jak si s jeho zakončením poradil Gomes! Po třiceti minutách opět pálil Dušan Tadić, který byl vůbec hodně aktivním hráčem. Jeho další akce skončila centrem na nohu Longovu, jenže do jeho rány skočil Marvin Zeegelaar, který stačil jeho zakončení zablokovat.

Krátce před koncem první půle sehráli hosté další rychlý brejk, který pro ně znamenal úspěšnou strategii a gól na 2:0. Shane Long kombinoval s Dušanem Tadićem, na onci celé akce stál opět James Ward-Prowse a jeho zakončení v souboji muže proti muži Gomes neměl - 2:0.

Jenže po změně stran se začaly dít věci. Domácí totiž nevzdali souboj se Southamptonem a výsledkem byla jejich větší aktivita. Roberto Pereyra pálil těsně nad a střídající Troy Deeney rovněž pálil. Následně mu mnohem více šla kombinace s Janmaatem, jehož střelu ještě McCarthy vytlačil na břevno. Na dorážku Andreho Graye už ale neměl nárok a kapituloval.

Střídající Troy Deeney byl velkým oživením domácí unylé hry a kromě střelby přidával také myšlenku. Nápor domácího Watfordu byl evidentní a hosté naopak skládali zbraně. Z velké dálky zkusil střelecké štěstí Daryl Janmaat a neuspěl, McCarthyho vyzkoušel také Stefano Okaka.

Když už se zdálo, že se hosté ubrání, tak snaha domácích hráčů přeci jen znamenala srovnání. Southampton nedbale bránil a dopustil se chyby, když brankář Alex McCarthy nešel pro nakopávaný balon. K němu se dostal pohotový Abdoulaye Doucouré a v 90. minutě srovnal na konečných 2:2!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele