23. kolo
13.01.2018 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham nastřílel Evertonu čtyři branky, Kane dál pálí ostrými

Útočník Harry Kane dál zdobí čelo tabulky střelců anglické Premier League a tentokrát přidal další dvě branky. Což byla rovná polovina gólů, které Kohouti doma nasázeli do sítě Evertonu. Liverpoolský celek je po této drtivé porážce na devátém místě, Spurs dál provokují Arsenal.

Harry Kane potvrzuje famózní formu a na utkání s Evertonem bude hodně dlouho vzpomínat. Právě v něm se totiž stal rekordmanem svého celku - nejlepším střelcem jeho historie v Premier League. Díky dvěma gólům pomohl Tottenhamu k dalším třem bodům, přičemž se kromě něj střelecky prosadili také Heung-Min Son a Christian Eriksen. Everton sice vsadil na novou posilu v podobě Cenka Tosuna, ale jeho premiéra zůstala za očekáváním.

Už od prvních minut bylo jasné, kdo že bude na stadionu ve Wembley kralovat. Obzvláště centrované míče od Bena Daviese hledající Harryho Kanea dělaly zadákům Toffees velké potíže. K tlaku domácím vydatně pomáhal také záložník Dele Alli, jenž podporoval útočné snahy Tottenhamu a nenechával hráče Evertonu odpočnout.

Yannick Bolasie se na opačné straně zkusil prosadit individuálně na pravém křídle, ale s přesilou urostlých obránců Tottenhamu si neporadil. Stejně se vedlo také jeho kolegovi Cenku Tosunovi, který postupně odhaloval tvrdou hru Premier League a často zjišťoval, jak dobře mají domácí posekaný trávník. První branku si na své konto málem připsal Wayne Rooney, leč odchovanec liverpoolského celku doplatil na ofsajd.

Ve 26. minutě už gól padl regulérní. Serge Aurier si dokázal na pravé straně zpracovat pas z levé strany a vyzval rásnou nahrávkou Sona, kterého nikdo příliš nehlídal. Sonovi už nedělalo potíže dostat balon do sítě.

První půle každopádně zůstávala jen matnou předzvěstí toho, co nabídl poločas druhý. V něm se s góly roztrhl pytel a začal jej symbolicky aktuálně nejlepší střelec Premier League. Po pouhých dvou minutách po návratu ze šaten se Heung-Min Son fantasticky zbavil bránícího Martiny a postupoval s balonem do vápna. V něm našel krásnou nahrávkou Kanea, který jemně tečoval balon - 2:0.

Samotný Son mohl o chvíli později navýšit skóre, jenže krásnou průnikovou nahrávku od Alliho poslal z úhlu jen do boční sítě. Obránci Toffees si jej nadále nehlídali, takže se Son dostal také k další ráně zpoza vápna. Tentokrát ji ale zastavila tyč za Pickfordem! V 59. minutě se opět ukázal Harry Kane, který si naběhl do vápna na nahrávku od Diera a s velkým štěstím ji poslal za záda padajícího Pickforda!

Zklamaný Cenk Tosun odešel a za nepříjemného stavu přenechal své místo mladíkovi Dominicu Calvert-Lewinovi. Ani on ale s výsledkem nic neudělal, naopak se musel ukázat opět Jordan Pickford, který si poradil s dělovkou Sona a dorážkou Alliho. Právě Alli vyzval deset minut před koncem krásnou patičkou ke skórování Christiana Eriksena, který ranou z voleje nedal Pickfordovi šanci zasáhnout.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele