11. kolo
05.11.2017 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 1:0

Tottenham nakonec potvrdil roli favorita a Crystal Palace díky brance Sona porazil 1:0, vítězství se však rozhodně nerodilo lehce a nechybělo moc k tomu, aby se ve Wembley narodilo další pořádné překvapení.

Hosté do utkání vstoupili bez bázně a hany a již ve třetí minutě mohli jít do vedení, když Wilfired Zaha do ohně poslal nadýchaný centr, na který jen o kousíček nedosáhl zcela osamocený Sakho. Naopak Tottenhamu poměrně dlouho trvalo, než se dostal do správné provozní teploty, dlouho se nedostával k ničemu jinému, než k dalekonosným pokusům, které ale brankáře Crystal Palace příliš nezaměstnaly. Až po půlhodině hry se po centru Auriera na zadní tyči objevil nehlídaný Rose, svou hlavičku ovšem nenasměroval přesně. To v domácí brance se ještě před poločasem zaskvěl Gazzaniga, který bravurním zákrokem zneškodnil Dannovu hlavičku.

I v druhém dějství byli zpočátku nebezpečnější hráči Crystal Palace, nejprve po rychlém kontru pálil prudce k tyči Townsend, Gazzaniga však reflexivním zákrokem míč vytěsnil na rohový kop, následně se za záda obrany dostal Zaha, který si poradil i s vyběhnuvším brankářem Spurs, ovšem zcela selhal v zakončení, když míč nedokázal dopravit do odkryté sítě.

Poslední celek tabulky tak zákonitě stihl trest. Střílený centr Sissoka odvrátil Cabaye jen na hranici pokutového území, kde na něj číhal Son, který si jej připravil na levačkou a parádní ranou k tyči otevřel skóre. Palace sice v žádném případě nesložilo zbraně a pokusilo se o vyrovnání, nicméně šance již přicházely zejména na straně Kohoutů - při rychlých kontrech byl nebezpečný zejména Son, který ale nejprve pálil těsně mimo, v dalším z úniků se nakonec ani k zakončení nedostal, a tak utkání dospělo k hubené výhře domácího celku v poměru 1:0

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
waynemarkrooney

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele