16. kolo
09.12.2017 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea City - West Bromwich Albion 1:0

Poprvé od půlky října se podařilo Swansea bodovat naplno a v tabulce se vyhoupla z posledního místa na předposlední. West Bromwich Albion znovu potvrdil, že marně hledá svou zašlou slávu, a ani napodruhé nedokázal vstřelit branku. O tu jedinou v tomto střetnutí se mimochodem postaral devět minut před koncem Wilfried Bony.

Co se ofenzívy týče, patří oba celky k tomu horšímu, co může Premier League nabídnout. Tohle vzájemné utkání papírové předpoklady o málo dosažených přesných zásahů vlastně pouze naplnilo. Především v první půli jsme šancí viděli opravdu poskrovnu a vyrovnaný souboj ve finále rozhodl jeden jediný moment ze závěrečných minut.

Jako první zahrozil ve 4. minutě Evans, a to svou hlavičkou, nicméně domácí bránu Fabiaňského po standardce minul. Polský gólman si už přece jenom zachytal ve 22. minutě, pravačkou to totiž na něj zkoušel Rodriguez. Jedenáct minut před obrátkou pálil na opačné straně Naughton, avšak ten kýžený a chtěný prostor netrefil.

Opravdová gólová příležitost první půle však přišla na řadu až ve 38. minutě. Nešťastníkem situace se mohl stát Livermore, který ve snaze zabránit Swansea ve skórování po standardce trefil vlastní tyčku. Ve druhé půli domácí přece jenom navýšili obrátky, byli o něco odvážnější než jejich malátně působící protivník, a nakonec se dočkali odměny.

Nejprve se osměloval Ayew, který si jednoduchou kličkoval narovnal balón na pravou nohu, z dálky však brankáře Fostera přímo ohrozit nedokázal. Čtvrthodinu před koncem ghanský náhradník zakončoval ještě jednou, z levé strany vnikl do šestnáctky, jenže tentokráte zamířil pouze do boční sítě poté, co si na míč stačil ještě sáhnout Foster.

WBA chtěl bezpodmínečně urvat aspoň již svou osmou remízu v řadě, jenže Swansea v 81. minutě přece rozhodla o svém vítězství. Po skrumáži po rohovém kopu se ocitl ve správný čas na správném místě Bony, jenž z blízkosti propálil vše, co mohl. Pojistit tři body ještě mohl v nastavení Abraham, jenže své sólo nedotáhl do úspěšného konce.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kuba94

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele