2. kolo
19.08.2017 13:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Manchester United 0:4

Manchester United navázal na výtečný vstup do Premier League, a to doslova. Po suverénní výhře nad West Hamem se nadupané Mourinhovo mužstvo představilo ve Swansea, která si ze vzájemného duelu rovněž odnáší čtyřgólový debakl. Skóre otevřel na sklonku první půle Bailly, o výhře však Red Devils rozhodli až v závěru, kdy v rozmezí pěti minut smetli soupeře třemi góly.

Ve třetí minutě přitom div neotevřela skóre Swansea. Bailly při pokusu o odkop napálil míč do Jordana Ayewa, který pelášil z úhlu na bránu. Šajtlí pak překvapil nejen De Geu, ale možná i sám sebe - trefil každopádně břevno a ke gólu mu chyběly centimetry. Na opačné straně rozezněl v deváté minutě horní tyčku ramenem Phil Jones, jemuž míč naservíroval skvělým centrem Mata.

Ledy se prolomily už v úvodu, ale start divokého zápasu to rozhodně nebyl. S výjimkou odvážných nůžek Olssona nebylo až do šestatřicáté minuty o čem psát. Pak Mawson hlavou nešťastně sklepnul míč do běhu Rashforda, jenže ten při zakončení pod Olssonovým tlakem selhal a podivným pokusem o oblouček merunu prakticky hodil Fabianskimu do náruče.

United se však kýžené úvodní branky přece jen dočkali ještě před pauzou. Mata po zaváhání Fabianskiho ještě balón do odkryté sítě nestrefil, ale po rohu Blinda se hostující tým mohl radovat. Pogbovu hlavičku sice polský gólman vyrazil do břevna, ale s dorážkou na brankové čáře si prvním gólem v rudém dresu poradil dobíhající Eric Bailly.

Gól do šatny ovšem United na koně nedostal, úvod druhé půle mu s výjimkou Rashfordova propagačního pokusu moc nevyšel. Swansea se naopak na dobrých pět, sedm minut ujala vůdčí role a nepouštěla soupeře k míči. Z tlaku vytěžila taky jednu gólovou šanci, po centru Olssona ovšem Abraham hlavou ve výborné pozici přestřelil.

Načal tím hlušší období, kdy se ani jeden celek ve snaze do ofenzivy dvakrát nepřetrhl. Byl to opět Abraham, kdo se natahoval po vyrovnání, ale na přihrávku do ohně o fous nedosáhl. A byla to vlastně poslední možnost, než se jako minulý týden Rudí ďáblové nezastavitelně rozohnili.

V závěrečné desetiminutovce přeřadili na jiný rychlostní stupeň, a když se po Mchitarjanově přihrávce prosadil Romelu Lukaku, Swansea navíc úplně odpadla. Jen za 78 vteřin zachytil do té doby mizerný Paul Pogba míč ve středu pole, předal jej opět Mchitarjanovi, načež si naběhl do vápna a další skvělý pas cizelérským obloučkem proměnil ve třetí gól.

Čtvrtý gól přidal za další tři minutky střídající Anthony Martial, který podruhé v řadě z lavičky rozvlnil síť. Manchester United tak zažívá jeden z nejlepších vstupů do sezóny ve své historii - naposled Red Devils skórovali alespoň čtyřikrát v obou úvodních zápasech ligového ročníku v roce 1907.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Kuba94

2:1

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
Infernoqt

0:3

Reagovat
Vsadim gule

0:4

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

staci kdyz tento rok bude manzestr vyhravat s prumerakama a bude mit 118 bodu ale i kdyby se prohralo vse s City, Arsenalem, CFC, Poolem a Slepicema... tak je to porad krasnych 84 bodu

Reagovat
smazaný uživatel

3x38 sa rovna 114. Matematika ti asi veľa nehovorí čo?

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu... s tim poctem diky... a vy na slovensku posuzujete znalosti z matematiky z jednoho prikladu?

Reagovat
Theft90

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Lukaku a Rashford

Reagovat
Jandak

Snad bude hrát Martial

Reagovat
smazaný uživatel

Letos má United velkou šanci na titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele