18. kolo
16.12.2017 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Stoke City - West Ham United 0:3

Stoke City prožilo pořádně nepovedený zápas. Potvrdilo, proč má v současnosti nejhorší obranu v Premier League, a před vlastními fanoušky inkasovalo od svého konkurenta v boji o záchranu trojku. Zatímco West Ham United se díky tomuto výsledku vymanil ze sestupového pásma, domácí už jsou opravdu jen malý kousek od něj.

Je pravda, že utkání mohlo dopadnout úplně jinak, kdyby dvě situace dopadly ve prospěch The Potters. A u obou dvou byl stoper Shawcross. Nejprve v první půli trefil tyčku a z následného útoku soupeř kopal asi nesprávně nařízenou penaltu. Ve druhém dějství Shawcross selhal v tutovce a hosté pak dvakrát udeřili.

Utkání kvůli technickým problémům začalo s hodinovým zpožděním a možná že právě tahle skutečnost znemožnila se sudímu Scottovi naplno soustředit. Protože v 18. minutě nařídil diskutabilní pokutový kop poté, co se Pieters ve vápně dostal do souboje s Lanzinim. Argentinec pád hodně nafilmoval, přesto se pískalo do píšťalky.

K exekuci se postavil Noble a neměl jediný problém přesně zacílit. Jestli pak byl po celé utkání někdo opravdu k neudržení, byl to především hostující útočník Arnautovic. Ve 38. minutě proti němu musel vyběhnout z brány Butland, těsně před přestávkou pak pálil těsně mimo. Navýšit náskok mohl i Lanzini, vychytal ho ovšem Butland.

Domácí směrem dopředu hodně tápali. Vlastně nějaké pozitivnější hodnocení by snesl pouze Shaqiri, jenž se v prvním poločase dostal do největší příležitosti svého týmu, nicméně technický pokus skončil mimo. Jestli Stoke City mohlo cítit křivdu po chybném verdiktu rozhodčího Scotta, pak za svůj bídný výkon po obrátce si mohlo zcela samo.

West Ham byl v útoku jasně lepším týmem, přitom domácí defenzíva si stále vůbec nevěděla rady s Arnautovicem. Ten nejprve v 51. minutě trefil v krkolomné pozice horní hranu břevna, v 59. minutě z vyložené pozice zamířil do boční sítě, a v 67. minutě si kalich hořkosti vypil až do dna, když levačkou znovu orazítkoval brankovou konstrukci.

Nakonec se však Rakušanovi přece podařilo prolomit střeleckou smůlu. Čtvrthodinu před koncem ho jemným obloučkem vybídl Lanzini a z blízkosti před Butlandem tentokráte nezaváhal. V 86. minutě Kladiváři zpečetili svoje vítězství, Lanzini prostrčil míč do vápna Sakhovi, který snadno skóroval do protipohybu bezmocného Butlanda.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
scholes18

Reagovat
kolouch

0:1

Reagovat
Theft90

2:2

Reagovat
duloig

A preskočíme ich v tabuľke COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej zapas!!! COYI

Reagovat
duloig

Som nevidel,pozriem si len hajlajty.A s radosťou Ďalší mač doma s Newcastlom.Žeby ďalšie tri body? C O Y I

Reagovat
duloig

Lanzini zahral filmárika,vyrobil penaltu a dve asistencie Ale dôležité je to že sme nedostali v treťom zápase po sebe gól C O Y I

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana vyborna.Podle statistik nemeli Stoke ani jednu strelu na branu Newcastle musime dat COYI

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Zápas jsem bohužel nemohl vidět, ale výsledek a asi i hra jsou super!!! COYI!!!! Teď to musíme potvrdit!!

Reagovat
kolouch

Priznam se, ze jsem neveril v Moyesovy schopnosti dostat West Ham ze slamastyky, do ktere se dostal, ale vykony hracu z poslednich ctyr kol me presvedcily. Zmena asi nejvice neprospela Antoniovi, ktery se v novem systemu hleda a mozna bych ho nahradil Chicharitem. Naopak Arnautovic je jako vymeneny a ta jeho vysoka cena se zacina vyplacet

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas! Mám to úplně stejně. Arnautovič byl bez náboje a v jeho prvních startech skoro zbytečný. Ta změna je něco neuvěřitelnýho. Nad Moyesem jsem kroutil hlavou, připadlo mi, že spíš potřebujeme motivátora, kterej by všechny pozitivně zbláznil. Teď jen zírám, jak se hra změnila k lepšímu. Nasazení, rychlý protiútoky,skvělej a ověřenej Ádrian v bráně a zoufalá obrana je najednou jako vyměněná. Bylo na čase, snad to bude fungovat dál. COYI!!!

Reagovat
duloig

Presne tak !! C O Y I

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele