19. kolo
23.12.2017 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Stoke City - West Bromwich Albion 3:1

Důležitý záchranářský souboj nakonec lépe zvládlo Stoke, které v domácím prostředí zdolalo konkurenční West Bromwich Albion 3:1 a v Premier League se tak dostalo z bezprostředního ohrožení sestupu. Ve vyrovnané soutěži poskočilo ze sedmnácté pozice až na čtrnáctou příčku s devatenácti body. Naopak hosté pokračují v trápení, po devatenácti kolech mají na kontě jen čtrnáct bodů a jsou až předposlední devatenáctí.

Domácí se dostali do vedení z první vážnější akce sobotního duelu po necelých dvaceti minutách hry. Střela Erica Choupo-Motinga se dostala na pravou stranu pokutového území přímo na kopačku Crouche, jehož razantní projektil z voleje do předbrankového prostoru zužitkoval nabíhající Joe Allen a z pěti metrů uklidil balón k pravé tyči do protipohybu brankáře Fostera. W.B.A. mohl srovnat dvě minuty před poločasovou přestávkou.

José Salomón Rondón se na pravé straně šestnáctky dostal k odraženému míči a mířil ke vzdálenější konstrukci, gólman Butland předvedl fantastický zákrok a odvracel na rohový kop. Stoke z ničeho nic přidalo druhý gól ve druhé nastavené minutě úvodního dějství. Osmadvacetiletý kamerunský útočník Choupo-Moting po krásné kolmici od Allena obešel Fostera a i přes mírné zaváhání zamířil do sítě mezi dvěma protihráči.

Hosté se vrátili do hry o bodový zisk šest minut po změně stran, kdy snížil Rondón. Po dlouhém nákopu od Brunta z poloviny hřiště přesně odhadl směr i výšku skákavého balónu a ve skluzu z osmi metrů překonal vyběhnutého Butlanda. Po necelé hodině mohl domácím vrátit vedení Choupo-Moting, jenomže jeho hlavičkový pokus proletěl jen těsně nad horní tyčkou. West Bromwich byl velmi nebezpečný zhruba dvacet minut před koncem.

Nejprve mohl srovnat Evans, který si udělal prostor v klubku hráčů a hlavičkoval nad břevno. Vzápětí se vytáhl Butland, když ve skluzu brilantním způsobem vychytal střídajícího Rodrigueze. S přibývajícím časem začal Albion stále více riskovat. V nastaveném čase sice neuspěl Diouf, proti němuž zasáhl Foster, avšak v poslední možnou chvíli pojistil vedení City střídající Ramadan Sobhi. Ten využil rychlého protiútoku a finální přihrávky Choupo-Motinga, zívající branku již minout nemohl.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
vanGomm

WBA je v PL 16 kol bez výhry.Pouze až na zápas s Chelsea (0:4) jsou výsledky jeho zápasů těsné.Je tedy už pouze otázkou času,kdy se mu povede vyhrát.Takže ho začínám hrát na výhru.Tip tedy 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Theft90

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele