24. kolo
21.01.2018 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Southampton FC - Tottenham Hotspur 1:1

Tottenham na půdě Southamptonu nechal dva body a ztrácí tak kontakt s vedoucí čtveřicí týmů. Celek Mauricia Pochettina neodehrál vůbec dobrý zápas, krom několika krátkých pasáží neměl průběh utkání pod kontrolou a vyhrát si jednoduše nezasloužil.

Naopak domácí podali srdnatý a bojovný výkon, což naznačili už svým raketovým vstupem. Již po třiceti sekundách se za vápnem uvolnil Gabbiadini, Vorm byl ale na místě. Obrana Tottenhamu však v úvodních minutách nepůsobila jistě a po čtvrthodině se také Svatí dostali do vedení. To Tadič vysunul na levé straně nabíhajícího Betranda, který do vápna okamžitě poslal přízemní centr, který si do vlastní sítě srazil nešťastník Sanches.

Tottenham ovšem okamžitě zareagoval. Nejprve po rohovém kopu napálil tyč Dier, o pár minut později však již bylo srovnáno, když si na další centr od rohového praporku naskočil Harry Kane a zblízka nedal domácímu brankáři vůbec žádnou šanci. Po půlhodině pak mohl být dokonán obrat, když Daviesův centr našel Sissoka, ten jej ale mezi tři tyče nakonec usměrnit nedokázal. Na druhé straně si zase na centr Warda-Prowse naskočil Stephens a pořádně vyděsil hostující fanoušky, jeho hlavička totiž jen těsně minula levou tyč branky Tottenhamu.

V druhé půli jako první zahrozili Kohouti, když z pětadvaceti metrů vyslal nepříjemný projektil Alli, jenže branku o několik centimetrů minul. Na poslední desetiminutovku si pak oba týmy schovaly ty největší příležitosti. Nejprve mohl po vybídnutí Sissoka skórovat Lamela, jeho zakončení však na poslední chvíli srazil mimo tři tyče blokující Stephens. Na druhé straně se zase mezi střelce mohl zapsat střídající Obafemi, kterého přesným pasem našel Tadič, jenže útočník Svatých míč ve vyložené šanci netrefil dobře. O chvíli později to byl opět Tadič, který uvolnil Boufala, ten ale ve velmi solidní pozici nastřelil jen Sanchese. A když se na druhé straně z úhlu neprosadil ani Kane, bylo jasné, že na jihu Anglie se tentokráte budou body dělit rovným dílem.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Davinson, Vertonghen, Davies - Dier, Dembelé - Eriksen, Alli, Son - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

beton

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele