34. kolo
14.04.2018 13:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Chelsea FC 2:3

Southampton byl dlouhou dobu blízko velkému překvapení a vzestupu tabulkou. Csaplárova past však nakonec sklapla, byť tentokrát se domácí dostali do dvoubrankového vedení až v 60. minutě. Následně ovšem Chelsea zabrala a i díky dvěma brankám francouzského útočníka Girouda uloupila z jihu Anglie tři body.

Manažer Saints Mark Hughes udělal oproti poslednímu neúspěšnému zápasu na Arsenalu jednu změnu v sestavě, když místo Stephense dostal šanci poprvé v Premier League Bednarek. Blues se taktéž nevyvedlo minulé utkání doma s West Hamem, na což Antonio Conte zareagoval dvakrát. Rüdigera nahradil Christensen a po pravé lajně místo Mosese tentokrát pelášil Zappacosta.

Do vedení šli ve 21. minutě překvapivě domácí. Bývalý levý bek Chelsea Bertrand pláchl po lajně svým bývalým spoluhráčům a v pokutovém území předal míč volnému Tadićovi, jenž jej uklidil za Courtoisova záda. Od konce poločasu mohli hosté dohrávat pouze v deseti, protože Alonso šlápl kolíky na Longovo lýtko. Sudí Dean si však incidentu nevšiml.

Osm minut po změně stran dostal Long balón za obranu soupeře, následně ustál souboj s Christensenem a jeho střelu levačkou musel vyrazit Courtois. Po hodině hry již však St Mary’s Stadium vybuchl radostí. Centr Warda-Prowse z přímého kopu našel zcela volného Bednareka a polský fotbalista si při ligovém debutu připsal i premiérový gól.

Blues však nesložili zbraně a v 70. minutě začali duel otáčet. Fabregas rychle rozehrál na Alonsa, jehož centr našel přesně hlavu Girouda, který překonal gólmana Světců McCarthyho. Za dalších pět minut už bylo srovnáno. Willian přihrávkou z levé strany našel trestuhodně neobsazeného Hazarda, který ránou nad pravé rameno McCarthyho vsítil druhou branku svého mužstva.

Spanilou osmiminutovku Chelsea dokonal v 78. minutě Giroud. Hosté opět rozehráli přímý kop netradičně, Hazadrův centr vyvolal zmatky v pokutovém území, přičemž se míč příhodně odrazil ke Giroudovi, který neváhal a dokonal obrat střelou po zemi. Konečnou remízu mohl v první minutě nastavení zařídit střídající Sims, ale Courtouis jeho úprk vychytal. Osm minut tak stačilo Chelsea k otočení skóre. Southampotn ztratil dobře rozehraný zápas, po němž se mohl přiblížit sedmnáctému místu zaručující záchranu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1 (Giroud)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Za Csaplárovu past

Reagovat
John Obi Mikel

Girouuud

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele