20. kolo
27.12.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Manchester City 0:1

Manchester City prodloužil svou vítěznou sérii na osmnáct utkání poté, co si poměrně snadno poradil s Newcastlem United. O vítězství hostů rozhodl ještě v prvním poločase Raheem Sterling, hosté pak měli několik příležitostí své vedení pojistit, ovšem pokaždé selhali v koncovce.

První polovina nabídla mimořádně jednostrannou podívanou. Newcastle se při každé příležitosti zatáhl do hlubokého bloku, své hosty nechal tvořit a na polovinu soupeře se dostával jen opravdu sporadicky. První větší příležitost měl na kopačkách Agüero, kterého našel přesným pasem Danilo, argentinský hrot však své zakončení poslal pouze do tyče.

Následně dvakrát zahrozil De Bruyne, který se uvolnil na hranici pokutového území a okamžitě na branku vyslal nepříjemný projektil, v obou případech však branku těsně přestřelil. Po půlhodince hry z podobné pozice napřáhl Agüero a jeho rána se zastavila až o tyč.

Pak už se ale Citizens konečně dostali do vedení. De Bruyne přesným obloučkem našel Sterlinga, který v poněkud krkolomné pozici zvládl vystřelit a s trochou štěstí otevřel skóre utkání.

Těsně před poločasem opět zafungovala spolupráce De Bruyne - Agüero, prvně jmenovaný Argentince našel přesným centrem, jenže útočník hostí nezvládl zakončení a míč poslal těsně mimo.

Druhou půli začal nebojácným průnikem Sterling, na jeho centr však Agüero těsně nedosáhl. Další příležitost měl na kopačce Gündogan, který ve středu pole obral Diameho, ovšem ani jeho střela si cestu do sítě nenašla.

Pak následovala další pasáž, kdy věci do svých rukou sebral De Bruyne, nejprve se po narážečce se Sterlingem dostal za záda domácí obrany, aby ale pořádně pokazil zakončení. O chviličku později zase napřáhl ze střední vzdálenosti a tentokrát si vedl mnohem lépe, jeho pokus totiž skončil na tyči, zatímco dorážející Agüero byl v ofsajdu.

Až v posledních patnácti minutách se osmělili také domácí. Po chybě v rozehrávce Citizens do vápna vtrhl Gayle, jenže místo zakončení si chtěl vymodlit pokutový kop, přičemž byl za svůj střemhlavý pád po zásluze oceněn žlutou kartou.

A když tentýž hráč nevyrovnal ani pět minut před koncem, kdy centrovaný míč dokázal usměrnit jen těsně vedle branky Edersona, mohli svěřenci Pepa Guardioly slavit další vítězství.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Beros

3

Reagovat
smazaný uživatel

Vzajemne zapasy (jejich 17) od roku 2008 - City 14 vyher, 2 remizy a 1 prohra se skorem 45:9 to je prumer 2,64 na zapas. (vstrelene)

Abych ale bral v uvahu co se deje ted - liga 19 zapasu 18 vyher a jedna remiza se skorem 60:12 to je prumer 3,15 (vstrelene) + forma jako prase z dalsich poharu, (LM prvni flek = postup a League Cup take postup) dale velka pohoda a vysoke sebevedomi tymu i trenera, rotace sirsiho kadru ktery momentalne hraje nejlepsi fotbal v evrope.

U Newcastlu bych tech pozitiv moc nenasel.

takze

Reagovat
t0mmy33MCFC

vypsal jsi to pekne ale to zase nahrava tomu klasickemu faktu, kdy v takove situaci kdy je vsechno jasne, outsider prekvapi, a za posledni roky City par takovych pruseru melo, kazdopadne ted se to nestane a souhlasim s 0:5

Reagovat
MCFC_8

Dokonca jedina ta prehra je z ligoveho pohara...treba dat rychly gol a ono sa to otvori

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beros

Reagovat
kissak

sice to nebude tento případ, ale již jsme v historii dokázali zastavit sérii Chelsea a bankéřům ta série jednou musí skončit

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime zitra v 20:45hod.

Reagovat
Beros

4:1...

Reagovat
MCFC_8

0:3 Gabi sa trafi po dlhsom case

Reagovat
smazaný uživatel

Sázkovky asi nemají Manchester City na vrcholu oblíbenosti. Hrají přesně jak to NEPOTŘEBUJÍ. vše se muže změnit.

Reagovat
NuFc23

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
diastan

1:3

Reagovat
MCFC_8

United dalsi kiks, treba to vyuzit!

Reagovat
frederik

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (90+12 - Sterling).

Reagovat
t0mmy33MCFC

+12? to by znamenalo nejake vazne osetrovani... snad ne na strane City

Reagovat
smazaný uživatel

V premier league, nejen při zápasech City se běžně nastavují vysoké cifry.

Několikrát už Raheem zachraňoval výsledek v nějaké té 97 minutě.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

City ma letos prumer pres 3goly na utkani

Ale po svatku to bude v pohodovem tempo...

Reagovat
MCFC_8

Az na poslednych cca 10-15 minut jasna zalezitost, 3 tycky, mozu byt radi za 0:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

a jak to Nico zachranil to melo hodnotu vstreleneho golu

Reagovat
MCFC_8

Vtedy mi nebolo vsetko jedno ked sa Kyle posmykol ale krasne zachranil

Reagovat
smazaný uživatel

Uznavam nebylo to tak lehke pro City.

Reagovat
Assassin11

dominance tam byla velká klidne jim mohli dát 5ku na strely 21:6 - držení míče 78% - 824 přihrávek ku 228 a skoro celej zápas na polke newcastlu, nevyhrát by bylo velice nespravedlivé a kompas zajímavé, že se nezrení na tréninku, ale vždy když nastoupí na zápas vydrží pár minut, ten už toho moc neodehraje

Reagovat
smazaný uživatel

cisla hezka, ale realita ve vysledku dost odlisna

Kompany je uz par let v podobnem stavu, videl bych to na nakup dvou stoperu. Jeden v lednu a druhy v lete.

Zalezi co bude pristupne, ale snad City schrasti lepsi stopery...

Reagovat
kissak

škoda, že jsme měli až tak velkej respekt, ale na otevřenou hru prostě nemáme kádr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele