16. kolo
09.12.2017 18:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Leicester City 2:3

Leicester pokračuje v dobré formě, získal už své třetí vítězství v řadě a čím dál více se přibližuje pozicím zaručující pro příští sezónu evropské poháry. Newcastle naopak i nadále tápe, prohrál už pošesté během uplynulých sedmi kol a sestupovému pásmu není vůbec daleko. O osudu utkání rozhodla vlastní branka Ayozeho Péreze z 86. minuty.

Straky přitom vstoupily do zápasu náramně a už po čtyřech minutách hry se ujaly vedení. Gayle vnikl do šestnáctky, z levé strany přihrával od brankové čáry dozadu na úplně volného Joselua, a ten z vyložené pozice nezaváhal. O pár chvil později mohl náskok navýšit Gayle, jenže jeho střela se mezi tři tyče prostě o kousek nevešla.

Hosté se poprvé výrazněji osmělili v 19. minutě. Gray si ve středu pole narovnal míč na svou pravačkou, ze střední vzdálenosti zkusil vypálit, ani jeho pokus však nebyl přesný. Jen o minutu později ovšem přece bylo srovnáno. Ndidi předal balón Mahrezovi, ten uběhl docela velký kus, aby se dostal za vápno, a odtud svou dělovku usměrnil pod břevno.

Ofenzivní podívaná pokračovala i v minutách následujících. Domácí brankář Darlow měl ve 24. minutě docela velké potíže se zkrocením Albrightonova zakončení, chvilku na to měl gól na kopačce jeho spoluhráč Simpson, jenže minul. Na opačné straně střílel technicky Jacob Murphy, avšak na gólmana Schmeichela si nepřišel.

Další branka přišla na řadu se sklonkem druhé třetiny utkání. Albrighton sklepl míč na hranici pokutového území pro Graye, který pak z halfvoleje poslal svou střelu přesně do šibenice. Newcastle nicméně o třináct minut později odpověděl. Poté, co obrana Leicesteru neodvrátila míč do bezpečí, zamířil ke vzdálenější tyčce Gayle.

Protože Gayle v 78. minutě ze slušného postavení zacílil pouze vedle podél natahujícího se Schmeichela, mohly nakonec Lišky zasadit rozhodující úder. Vardy našel ve vápně osamoceného Okazakiho, ten však ve finále nemusel střílet, protože to za něj udělal vracející se Ayoze Pérez, jenž zamířil nešťastně do vlastní sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Beros

6:2

Reagovat
NuFc23

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Kuba94

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele