12. kolo
18.11.2017 18:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Manchester United - Newcastle United 4:1

Zpočátku to na Old Trafford vypadalo na pořádné drama, nakonec ale Rudí ďáblové pohodlně dospěli k další rutinní domácí výhře, když díky brankám Martiala, Smallinga, Pogby a Lukaka jednoznačně přehráli Newcastle.

Ten přitom neměl vůbec špatný nástup do utkání, poctivě bránil a nebál se vyrážet do rušivých protiútoků, kterými obraně Manchesteru skutečně zle zatápěl. První šanci měl tedy na kopačce Lukaku, který se při stříleném centru natlačil před svého strážce, ovšem prudký míč nasměroval pouze nad. Po čtvrthodině hry šly ale Straky do senzačního vedení - to po pravé straně potáhl míč Yedlin, následně jej parádně předložil pod sebe, kde nabíhající Gayle využil podklouznutí Lindelofa a s přispěním tyče uklidil míč za záda španělského brankáře.

Domácí byli chvilku opaření a s disciplinovaným blokem si nevěděli příliš rady, do vyložených šancí se nedostávali a zkoušeli to převážně centry z křídelních prostorů. S narůstajícím tlakem ale přece jenom chybiček přibývalo a po více než půlhodině hry bylo srovnáno. To se u pokutového území parádně uvolnil Pogba, nadýchaným obloučkem oslovil Martiala, který balón nekompromisně dopravil do sítě.

A do kabin se nakonec neodcházelo za remízového stavu. V nastaveném čase totiž další centr do šestnáctky vyslal Young, na zadní tyči se uvolnil Smalling a zblízka nedal Elliotovi žádnou šanci zasáhnout. Manchester United tak bleskově otočil skóre. Poněkud překvapivě však ještě do poločasového hvizdu mohlo být srovnáno. To se totiž do parádní pozice proháčkoval Hayden, ovšem zpoza malého vápna nedokázal zakončit gólově, když jen nastřelil pozorného De Geu.

Druhá půle už se pak odehrávala výhradně v režii domácího týmu. Newcastlu se sice sem tam dostal k ohrožení branky, nejednalo se ale o vyložené příležitosti, spíše o pokusy ze střední vzdálenosti, přičemž zároveň se zvýšenou ofenzivní snahou se otevírala také okénka v obraně k rychlým brejkům. Jeden takový vyřešila parádně trojice Lukaku - Rashford - Pogba a bylo z toho vedení o dvě branky. Lukaku přesným centrem našel na zadní tyči Rashforda, který prokázal mimořádný přehled a chladnokrevně míč ještě hlavou přiklepl před prázdnou branku k dobíhajícímu Pogbovi, který si svůj návrat okořenil vstřelenou brankou.

Definitivní tečku pak napsal sám Lukaku, který tím ukončil své ligové střelecké trápení. Po narážečce s Matou stanul tváří tvář Elliotovi, zachoval chladnou hlavu a nekompromisní pumelicí pod břevno rozvlnil síť počtvrté. Manchester United tak přehrál Newcastle jasně, 4:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (17)

Přidat komentář
Beros

Jestli se nestane zázrak, tak jenom 3:1...

Reagovat
Beros

Sorry, góla nedáme.... 3:0!!!! A to jenom v tom případě, že se kluci z MU blbě vyspí!!!! Jinak věřím i v pětku.... V poslední době to prostě není ono no....

Reagovat
smazaný uživatel

Veď hráme otrasne aj my. Môžte kludne aj u nás uhaluziť bod lebo Mourinho je otrasný defenzívny zasran

Reagovat
smazaný uživatel

Milý chlapče, ty mi vysvětli jedno: Po éře SAF tu jen pliveš na každého trenéra,který usedl na naše kormidlo. Ať to byl Moyes,LVG a nyní José... Kdo je prosímtě Tvúj vyvolený???... BORČE!!

Na tomto zápase budu osobně přítomen,tak uvidíme.

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
smazaný uživatel

Niekto kto je legenda klubu a ten klub miluje. Niekto ako Giggs, Ole, či Scholes. Moyes nevedel ktorá bije, Van Gal hral na držanie lopty a tento tu pán ktorý sa považuje za najlepšieho trénera (neviem prečo) v každom dôležitom zápase vytiahne defenzívny hnus. Od fanúšikov sú tu výhovorky ako nemá hráčov ktorý môžu hrať otvorený futbal. Ale Rasford, Lukaku, Pogba, Martial, Miki sú ako stvorený hrať útočne len Mourinho ich nevie správne využiť. Ja neplujem na každého trénera, len aj jeho vyhlásenia znejú ako by sa o klub ani nezaujímal. Napríklad keď povedal po prehre z Huddersfield že keby je on fanúšikom United tiež neni z výkonu potešení. A čo on neni ako tréner fanúšik svojho klubu? Proste chce to niekoho kto uznáva ofenzívny futbal a čo miluje klub a nie tochto arogantného šaša čo rozhádal kabínu Chelsea aj Realu. Mimochodom všetci sú radi že tam už nie je a čakám kedy prídu problémy aj u nás a všetci mi dáte za pravdu.

Reagovat
NuFc23

5:0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1 na první poločas

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
noustres

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

dnes UTD v suchém triku

Reagovat
waynemarkrooney

3:1

Reagovat
Kuba94

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele