3. kolo
26.08.2017 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Leicester City 2:0

Srpen v Premier League patřil Manchesteru United. To už teď můžeme potvrdit zcela bez pochyb. Třetí zápas, třetí výhra, třetí čisté konto, skóre 10:0. Třetí kořistí se stal Leicester City, který sice na Old Trafford dlouho odolával, ale pak po brankách žolíků Rashforda s Fellainim padl 2:0.

Mourinhovi perfektně vyšla střídání, gólové akce totiž zakončovali výhradně náhradníci - a druhý úder dokonce Fellainimu předložil další borec z lavičky Jesse Lingard. Dlouhé desítky minut to však ze strany Rudých ďáblů bylo hluché bušení na vrata Liščí nory.

Ďábelský kotel se začal vařit přibližně po čtvrt hodině hry, kdy Manchesteru United třikrát v rozmezí pěti minut chyběly centrimetry, aby otevřel skóre. V případě Matova ofsajdového postavení po střele Lukakua možná dokonce milimetry. Pak po Martialově centru ve skluzu minul Pogba, načež zastavil Matovu dobrou ránu skvělý Kasper Schmeichel.

Leicester byl celý zápas velmi pasivní a třeba za celý první poločas zahrozil jednou jedinkrát po ose James - Vardy - Okazaki, ale Japoncovu slabou střelu De Gea snadno kryl. Jenže ani jeho dánský protivník neměl práce nad hlavu. Ze sedmi Pogbových střel před pauzou šla na bránu jen jediná a Martiala Schmeichel taktéž zastavil.

Vysvobození Manchesteru měl na kopačce Romelu Lukaku, když sudí Oliver tentokrát posoudil hraniční situaci ve prospěch United. Martial nastřelil ruku Dannyho Simpsona a kopala se penalta. Lukaku ji však kopl do pro gólmana ideální výše, a tak Kasper Schmeichel mohl vytáhnout skvělý zákrok.

Ojedinělou akci Lišek před pauzou měl tentokrát na bedrech Riyad Mahrez, který obešel Jonese, ale z úhlu De Geu nepřekvapil. A pak už se Unted dočkali. V sedmdesáté minutě si na Mchitarjanův roh naběhl Marcus Rashford, který konečně Schmeichela propálil, přestože si blonďatý brankář na míč sáhl.

O deset minut později pak stehnem pečetil výhru Marouane Fellaini, jenž stál přesně v dráze Lingardova centru - byť možná v mírném ofsajdu. A když pak v nastaveném čase spálil jasnou příležitost Slimani, mohl do kabin spokojeně odejít i David De Gea. Jeho reflexivní zákrok po akci svěžího Graye si zaslouží stejnou pozornost jako góly.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
popltak

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Kuba94

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Book na tipáčí to vidí pro domácí o 3 a více golu. No nevím Mě stačí o gol 3,67- hezké .

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
Devil

Reagovat
Rezan

Pěkně, a těší mě i předvedená hra, konečně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele