20. kolo
26.12.2017 16:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Manchester United - Burnley FC 2:2

Manchesteru se příliš nezdařil zápas s letos výtečně hrajícím Burnley, na Old Trafford uhrál jen remízu a znovu ztratil cenné body v boji o titul. A to přitom musel po přestávce dohánět dvoubrankové manko. Hosté opravdu nebyli daleko k vítězství, jenže domácí nakonec díky Jessemu Lingardovi v poslední možnou chvíli vyrovnali.

Rudí ďáblové neodehráli vůbec dobrý první poločas. I proto manažer José Mourinho udělal po přestávce hned dvě změny, rozhodl se stáhnout nevýrazného Ibrahimovice a Roja a na hřiště poslal Mchitarjana s Lingardem. Především druhé střídání se ukázalo jako velmi správné, právě pětadvacetiletý záložník zachránil svůj tým od pohromy.

Burnley vstoupilo do utkání opravdu parádně. Gudmundsson rozehrál standardku centrem do šestnáctky, kde se sice Long nedostal k dobrému zakončení, ale k míči se propracoval Barnes, který už z blízkosti skóroval. A ve 12. minutě hosté mohli udeřit opět po standardní situaci, nicméně Gudmundssonův pas ztečoval pouze do břevna Arfield.

Odpovědět na Barnesovu trefu se snažil Pogba, nicméně hlavou po rohovém kopu těsně neuspěl. A ve 36. minutě hosté přidali další přesný zásah, Defour totiž zahrál přímý volný kop výtečně a zamířil přesně do šibenice. Snížit mohl záhy Rashford, jenže jeho pokus v cestě do brány zastavil na brankové čáře dobře stojící stoper Mee.

Ani ve druhém dějství sice nepřišlo závratné zlepšení ze strany United, alespoň však proměňovali své šance. The Clarets se soustředili na držení pohodlného náskoku a ukázali, že se přes jejich obranu za tohoto stavu prosazuje těžko. Měli každopádně velké štěstí, že v 51. minutě gólman Pope stačil vyrazit Lingardův pokus na břevno.

O pár chvil později se ale již Lingard přece jenom dočkal. Z pravé strany mu přihrávku adresoval Young a domácí náhradník elegantní patičku usměrnil ke vzdálenější tyčce. Když už se zdálo, že by Burnley mohlo vedení udržet, ozval se Lingard v 90. minutě ještě jednou. Z pokutového území nasměroval svou střelu z voleje přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

1:0

Reagovat
diastan

0:0

Reagovat
El Cid z City

0:1

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je ni trochu ľúto Burnley, pretože dnes si za svoj výkon zaslúžili jednoznačne tri body, pretože dnes precízna, vynikajúca a obetavá práca v zadných radoch, aj keď proti United povedzme si na rovinu to nemali až také ťažké, a vpredu parádna efektivita, jednoducho Mourinho si dnes ochutnal svoju vlastnú medicínku, len škoda, že to neskončilo prehrou, keďže v United sa musí niečo zmeniť, lebo United nemajú absolútne na to, aby mali čo vôbec hľadať v top 4, ale tým, že sa podarilo nezmyselne vyrovnať, tak sa nič nezmení, lebo však sme do toho dali všetko a vyrovnali a karavána pôjde ďalej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele