34. kolo
14.04.2018 18:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - AFC Bournemouth 3:0

Egyptský král Mohamed Salah pokračuje v letošní sezóně ve své fantastické jízdě a je blízko zápisu do historických tabulek. V zápase proti Bournemouthu si liverpoolský střelec připsal už třicátou trefu a od rekordu tria Ronaldo, Suárez, Shearer ho dělí jediný přesný zásah. Pomohl tak semifinalistovi Ligy mistrů k hladké výhře 3:0, o kterou se zasloužili i jeho dva kolegové z útoku Mané s Firminem.

Liverpool si díky tomu uchoval desetibodový náskok na pátou Chelsea, která ještě teoreticky může ohrozit umístění Reds v top čtyřce. Tým Jürgena Kloppa nevypadl po vyřazení Manchesteru City herní rytmus a potvrdil, že se mu na Anfield Road daří víc než kdy jindy. Neprohrál tam už 19 ligových zápasů v řadě.

Už v sedmé minutě Henderson odcentroval do šestnáctky na Sadia Maného, jehož hlavičku sice Begović vyrazil, ale s dorážkou senegalského křídelníka už si neporadil. Liverpool pak několikrát bušil na vrata, Alexander-Arnold pálil z přímého kopu do gólmana, Oxlade-Chamberlain se Salahem vedle.

Nejzářnější moment Mohameda Salaha přišel v devětašedesáté minutě. Trent Alexander-Arnold kousek za půlící čárou poslal k vápnu Bournemouthu dlouhý vysoký balón a Salah prokázal, že k zakončení nepotřebuje klid ani míč na noze. Zády k bráně vyskočil a prodloužil míč za Begoviće. Kromě třicátého gólu v Premier League si připsal taky čtyřicátou trefu kompletně.

Mané s Firminem se poté pokoušeli náskok ještě navýšit, leč marně. Nedlouho nato se poprvé osmělili i fotbalisté Bournemouthu, jmenovitě Dan Gosling. Jeho ránu Karius vyrazil a s dorážkou si neporadil Callum Wilson.

Úplně na konci zápasu se nakonec Liverpool třetího gólu dočkal a postaral se o to výše zmíněný Roberto Firmino. Živelný a velmi chválený Alex Oxlade-Chamberlain převzal balón uprostřed hřiště, dovedl ho až k vápnu, kde ho předal svému brazilskému kolegovi. Firmino bleskově změnil směr a vypálil. Míč pak prolétl mezi nohama Simona Francise a zastavila ho až síť.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 2×Salah

Reagovat
LokoLFC

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele