22. kolo
01.01.2018 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Huddersfield Town 3:0

Lišky z Leicesteru City potvrdily úlohu favorita proti nováčkovi z Huddersfieldu Town i bez svého nejlepšího střelce Jamieho Vardyho a díky třem brankám ve druhé půli zvítězily celkem hladce 3:0. V tabulce Premier League se nacházejí na osmém místě se třiceti body a opět se tak vzdálily sestupovým pozicím. Hosté naopak poprvé po čtyřech zápasech prohráli a v nejvyšší soutěži jsou jedenáctí se čtyřiadvaceti body.

První poločas byl z obou stran opatrný a diváci se příliš vyložených možností nedočkali. Do první slibnější šance se dostali domácí po sedmi minutách hry, kdy po centru Fuchse z levého křídla hlavičkoval z deseti metrů nikým nehlídaný Islam Slimani. Brankář Lössl předvedl fantastický zákrok jednoruč a odvrátil balón nad horní tyčku, nicméně případný gól by stejně neplatil kvůli těsnému ofsajdu Slimaniho.

Přesně v polovině úvodního dějství se opřel do míče Williams a z nějakých dvaadvaceti metrů to zkusil z první po zemi, levou tyč minul zhruba o dva metry. Ve 34. minutě po autovém vhazování z levé strany vznikl před Lösslem obrovský závar a po nedůrazném odkopu vystřelil ze čtrnácti metrů Ndidi, avšak ani on mezi tři tyče nezamířil. Rozhodující okamžik se zrodil osm minut po přestávce, kdy skóre pondělního utkání otevřel Riyad Mahrez.

Ten využil nádherného pasu Marka Albrightona a z pravé strany vystřelil z voleje z mírného úhlu přesně ke vzdálenější konstrukci, Lössl se natahoval marně. Po hodině hry Leicester definitivně uklidnil Slimani, devětadvacetiletý alžírský útočník se v této sezóně anglické ligy prosadil vůbec poprvé. Po rychlém přečíslení obdržel nahrávku od Mahreze a v zakončení zachoval chladnou hlavu, vyběhnutý strážce hostů na jeho lob nedosáhl - 2:0.

V 83. minutě měl na hlavě třetí branku Ndidi, po rohovém kopu od Graye mířil z hranice brankového území do břevna. Lišky se přeci jen dočkaly další trefy ve druhé nastavené minutě, prosadil se totiž Albrighton. Osmadvacetiletý záložník využil individuálního průniku Slimaniho a tečované přihrávky Graye z pravého křídla, u zadní tyče již měl snadnou úlohu a bez potíží rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele