17. kolo
12.12.2017 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Huddersfield Town - Chelsea FC 1:3

Londýnská Chelsea napravila sobotní zaváhání a z půdy Huddersfieldu si odváží pohodlnou výhru 3:1. O tu se postarali ještě v první půli střelci Bakayoko a Willian, třetí zásah přidal krátce po pauze Pedro, za domácí pak už jen v nastaveném čase korigoval Depoitre.

V úvodu to chvíli vypadalo, že by snad domácí favorita mohli potrápit, zalezli totiž do hluboké a pečlivě organizované defenzivní ulity, přičemž favorit se dlouho nemohl k ničemu dostat. Tak trochu herní obrázek připomínal sobotní duel s West Hamem, ovšem v tomto střetnutí to byla Chelsea, která udeřila jako první.

Brankář Lössl totiž podklouzl při výkopu a dopravil jej jen na hlavu Mosese, který míč okamžitě posunul na ofenzivnější kolegy. Hazard sklepl Willianovi, ten našel rozběhnutého Bakayoka, který přehodil vyběhnuvšího brankáře a s pomocí teče jednoho z bránících hráčů míč dopravil do sítě.

S druhým přesným zásahem hosté přispěchali těsně před poločasovou pauzou. Samotná akce přitom vypadala zcela nevinně - Alonso poslal obyčejný centr do pokutového území, který ale Chris Löwe podskočil a nabídnutou šancí nepohrdl Willian, který se tedy trefil netradičně hlavou. Do kabin si hosté mohli odnést dokonce tříbrankový náskok, Pedro však nepotrestal nepřesnou rozehrávku domácích a v samostatném nájezdu jen nastřelil brankáře domácích.

Co se mu nepovedlo na konci půle první, to však dokonal na začátku té druhé. To další Alonsův centr zpracoval Willian a přiklepl míč na vápně stojícímu Pedrovi, který přesnou střelou k tyči definitivně rozhodl o osudu tohoto utkání.

Za krajně nepříznivého stavu se konečně osmělili i domácí - pěkný průnik předvedl Ince, v zakončení však na Courtoise nevyzrál. Na druhé straně se po dalším přiklepnutí Hazarda ocitl v nebezpečné šanci Pedro, tentokráte ale pálil těsně mimo.

Domácím se v posledních minutách přece jenom dočkali čestného úspěchu. Nejprve se blýskl Courtois, který tygřím skokem vytěsnil obrannou hlavičku mladíčka Ampadua a uchránil jej tak od vlastního gólu. Při další akci však Depoitre přeskočil Rüdigera a parádní hlavičkou na zadní tyč upravil na konečných 1:3.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele