24. kolo
20.01.2018 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton FC - West Bromwich Albion 1:1

Everton již šestkrát za sebou nevyhrál, tentokráte na vlastním stadiónu nedokázal porazit West Brom, se kterým jen remizoval 1:1. Černou kaňkou celého duelu pak bylo děsivé zranění McCarthyho, který utrpěl dvojitou zlomeninu nohy.

Everton se v posledních týdnech nenachází ve vůbec dobré pohodě, což se ostatně potvrdilo hned v sedmé minutě, kdy Krychowiak našel parádním pasem za obranu volného Rodrigueze, který samostatný nájezd vyřešil chladnokrevně a hosty tak poslal do vedení. Po dvaceti minutách domácí fanoušky vystrašil Brunt, který do ohně poslal ostrý střílený centr, načež balón jen těsně prolétl kolem vzdálenější tyče branky Pickforda.

Pak se přece jenom osmělili i domácí, jako první Fostera protáhl obránce Kenny, jeho ránu z hranice vápna však brankář hostí v poklidu pokryl. Poslední možnost první půle ale měli opět hosté, když si na rohový kop naskočil Rondon, který ale branku vysoko přestřelil.

V druhé půli již byl Everton přece jenom lepším celkem a svého soupeře konečně zatlačil do urputné defenzivy. Zpočátku sice zkoušel své štěstí jen ze střední vzdálenosti, dvacet minut před koncem se však konečně dočkal vyrovnání. Na přetažený centr Rooneyho si naskočil Walcott, který svou hlavičkou našel nehlídaného Niasseho, který zblízka míč dopravil na místo určení. Na druhé straně zase Pickforda pořádně protáhl Krychowiak, strážce domácí svatyně však prudkou střelu zvládl znšekodnit. Patnáct minut před koncem měl zase gól na kopačce Walcott, jeho rána však mířila jen do středu branky, odkud ji Foster pohodlně vyrazil na rohový kop.

V nastavení mohl tři body pro celek Alana Pardewa získat Rondón, jeho překrásná rána ze střední vzdálenosti však skončila jen na břevně, a tak si oba týmy po výsledku 1:1 bodový zisk rovným dílem rozdělily

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Theft90

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele