18. kolo
18.12.2017 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Swansea City 3:1

Everton si v pondělní dohrávce poradil s hostující Swansea, a ačkoliv po brzkém gólu z kopačky Fera prohrával, ještě do konce první půle se mu podařilo skóre vyrovnat, načež v části druhé pak dokonal svůj obrat.

Hosté do zápasu nevstoupili vůbec špatně a také zahrozili jako první - po narážečce Narsinga s Abrahamem se prvně jmenovaný dostal k zakončení, jenže svou střelu z hranice vápna nasměroval pouze do míst, kde operoval připravený Pickford. Tentýž hráč se připomněl i po dvaceti minutách hry, tentokrát ale z hranice šestnáctky branku přestřelil. Po dalších deseti minutách se k rozehrávce přímého kopu postavil Carroll, jeho střelu přes zeď však domácí brankář zneškodnil. O pět minut později už ale poprvé udeřilo - rohový kop propadl až k na zadní tyči zcela nehlídanému Ferovi, který balón zblízka napálil do sítě.

Labutě však své vedení do poločasové přestávky neustrážili, v nastaveném čase totiž do vápna pronikl Lennon, kterého naivním zákrokem srazil Mesa a kopala se penalta. K té se postavil Rooney, ovšem jeho pokus Fabianski vytáhl na tyč. Od té se však míč pro Labutě odrazil tak nešťastně, že dopadl přesně na kopačky Calverta-Lewina, který jej pohotově vrátil na místo určení.

V druhé půli zahrozil nejprve Sigurdsson, s jeho střelou do středu branky si však Fabianski bez potíží poradil. O chvíli později si však záložník Islandu svůj pokus zopakoval a tentokrát již uspěl - na jeho kroucenou střelu na zadní tyč byl totiž brankář hostí krátký.

Dvacet minut před koncem byla navíc pro Everton nařízená další penalta. To se do pokutového území tentokráte prohnal Kenny, kterého trochu zbytečně podrazil Olsson a sudí Moss neváhal ani vteřinu. K té se opět postavil Wayne Rooney a tentokrát byl se svým pokusem úspěšný, čímž tedy rozhodl o vítězství svého týmu v poměru 3:1

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz na tento zápas se nápadně podobá tomu , který byl vypsán v zápase 7. kola Everton -Burley. Měl jsem vsazeno za 1. Ted snad dvojka nehrozí. Budu spokojen i s nulou .

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele