33. kolo
07.04.2018 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Liverpool FC 0:0

Merseyside derby vítěze nenabídlo. Everton protáhl svou nemohoucnost, kdy svého městského rivala neporazil již osm let. Liverpool si po nic neřešícím výsledku komplikuje boj o druhé místo, který svádí s dalším rivalem Manchesterem United.

Karamelky v minulém zápase podlehly Manchesteru City, přesto manažer Sam Allardyce učinil jen jednu změnu v sestavě, kdy Calvert-Lewina nahradil Davies. Lodivod Reds Jürgen Klopp zasáhl do sestavy svého celku mnohem razantněji. Do obrany se nově postavili Clyne a Klavan, v záloze se vedle Angličanů Hendersona a Milnera postavil Nizozemec Wijnaldum a útočnou hrozbou měli být především Ings, Solanke a Mané.

První větší vzruch přinesla šestnáctá minuta, Solanke však nedokázal překonat domácího brankáře Pickforda. Na druhé straně o dvě minuty později prodloužil Tosun míč hlavičkou na Walcotta, před kterým odkopl míč Klavan tak nešikovně, že jej málem uklidil za záda vlastního gólmana Kariuse. Ve 23. minutě se centrovaný balón odrazil k volnému Bolasiemu, jehož gólovou ránu vyrazil skokem Karius.

Podobně jako Bolasie to zkoušel po půlhodině hry hostující Milner, jenže i nyní byl úspěšnější muž v rukavicích. Více příležitostí si však favorit do přestávky nevytvořil. Absence nejlepšího střelce Salaha byla znát až příliš.

Druhá půle dlouhou dobu nenabízela zajímavé momenty na obou stranách. Až na konci zápasu e do útoku hnaly především Toffees. Nejprve v 78. minutě nedosáhl na Bainesovu pobídku Tosun, byť tureckému reprezentantovi mnoho nescházelo. Tři minuty před koncem se Walcottovi podařilo ocentrovat přes Klavana na Tosuna, jenž však nezamířil přesně a na míč nedosáhl ani Coleman.

Následně Coleman přihrál střídajícímu Calvertu-Lewinovi, ale ani on netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Everton tak i přes závěrečný tlak nedokázal vstřelit branku a s Liverpoolem remizoval.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
LokoLFC

tentokrát asi bez Salaha každopádně výhra musí být

Reagovat
YNWA__MSN

Nebylo by lepší pošetřit některý hráče jako Salah, Firmino, Trent, Robertson? Něco jako Karius - Clyne - Lovren - Dijk - Moreno - Henderson - Wijnaldum - Masterson(prostě někdo z béčka) - Mane - Ings - Ox ......Bude Can a Salah fit na odvetu LM ??

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si zapomněl že LFC chce hrát LM i příští rok a potřebuje sbírat bídy v PL.

Reagovat
YNWA__MSN

OK tak pošetřit aspon nekoho....Na Everton topová sestava netřeba....A jeden nevyhranej zapas v premier league by nemusel byt tak zásadní.

Reagovat
YNWA__MSN

Na co celou sezonu bojovat o top 4 a hrát ligu mistrů, když do zásadního zápasu LM, který může Live dostat do semifinále, nastoupí 11 vyčerpaných hráčů (za 10 dní 4 zápasy), které nemá vzhledem k marodce ani kdo vystřídat????

Reagovat
smazaný uživatel

Pošetrit ano, ale to co si napsal je přehnané. Když tsk bych skusil dát do základu Solankeho a říct mu, že jestli znovu nic neukáže, tak bude potřeba ho v létě vyměnit.

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
smazaný uživatel

Can urcite fit nebude, ten uz si za nas asi nekopne (ma byt zraneny dokonce sezony, neprodlouzil smlouvu a vedl reci o tom ze pristi rok bude nastupovat za TOP klub, cimz si uz i vetsina fanousku preje jeho odchod.) a co se tyce Salaha neni furt jasne jak na tom je. ale Klopp rekl ze nenasadi nikoho kdo neni 100% fit, takze ja osobne to vidim 60% ze nebude hrat / 40% ze bude

Reagovat
vanGomm

Tip X na 1.poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 aspoň bod LFC

Reagovat
smazaný uživatel

sestava je velka otazka, ale verim ze predvedeme dobry vykon i s nahradniky a slaby Everton nas neporazi, tusim ze bysme mohli tesne zvitezit... tip: 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele