21. kolo
31.12.2017 13:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - Manchester City 0:0

Crystal Palace se stal po Evertonu teprve druhým celkem v Premier League, který dokázal obrat o body suverénně vedoucí Manchester City. A to přitom favorit tohoto utkání nebyl vůbec daleko od porážky. Jenže v nastavení odmítl šanci rozhodnout tohle střetnutí Luka Milivojevič, jenž neproměnil za bezbrankového stavu pokutový kop.

Domácí jednoznačně ukázali, že jejich krize, v jaké se nacházeli na začátku sezóny, je definitivně zažehnána. I když se jim naposledy nezadařilo v derby proti Arsenalu, celkově v uplynulých deseti kolech, včetně tohoto duelu, padli právě jen jednou. Na hostech bylo možná znát, že už náročného programu mají plné zuby.

A ani zdaleka nepředvedli svůj optimální výkon. I když s konečným výsledkem nemůže být jejich záložník Bernando Silva úplně spokojený, alespoň se mu podařilo dotáhnout do konce svůj netradiční osobní rekord. Spolu s bývalým angažmá v Monacu za rok 2017 neprohrál ani v jednom ligovém zápase, celkově už devětatřicetkrát.

The Eagles věděli, že musejí předvést maximální výkon, aby v tomhle střetnutí uspěli, a především v obraně působili hodně kompaktním dojmem. Soupeře do nějakého většího tlaku nepouštěli a sami naopak, hlavně z brejků, hrozili. Třeba Benteke mohl v 9. minutě načít účet utkání, místo do poloodkryté brány ale trefil jen stopera Mangalu.

Situace se následně oběma týmům jemně zkomplikovala. Zatímco na domácí straně musel už po dvaceti minutách hry kvůli zranění střídat Dann, jehož nahradil Kelly, o pár chvil později nemohl pokračovat ve hře hostující Gabriel Jesus, a zastoupit ho tak musel Agüero. Právě on ve 28. minutě mohl skórovat, avšak smolně pro něj trefil pouze tyčku.

Ani druhý poločas nenabídl nikterak atraktivní útočnou podívanou. A vlastně až poslední třetina zápasu nabídla ty správné emoce a vzrušení. V 63. minutě se v obrovské možnosti na zadní tyči objevil Sané, avšak z blízkosti brankáře Hennesseyho nepřekonal. Townsend naopak mohl dostat CPFC na koně, ale trestuhodně selhal v koncovce.

V poslední možnou chvíli mohl londýnský celek rozhodnout o svém vítězství. Střídající Sterling totiž v šestnáctce vrazil do pronikajícího Zahy a sudí Moss i přes velké protesty The Citizens ukázal na bílý puntík. Jenže exekutor Milivojevič selhal a střelu nasměroval pouze doprostřed brány, kde stál připravený gólman Ederson Moraes.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
diastan

Hodně těžký zápas, jestli ale vyhrajem, tak tech 20 zápasů už klapne

1:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

neuveritelny jak dlouho ted CP neprohral po tech prvnich 8 zapasech bez golu

Reagovat
smazaný uživatel

stale je to ale malo. 16. flek s 18 body a sestupove pricky jsou blizko. Treba Everton ma krasne zlepseni s vysledkem.

Reagovat
t0mmy33MCFC

o to vic se bude CP snazit...

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 , ale ne budeme rádi když dáme dva góly.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
diastan

Jsem rád, že Arsenal ukázal, že to nebude třeba tak težký

Jinak Stones už trenoval !!! Navíc Kompas má zas jen něco lehkého a bude brzy z5

Reagovat
smazaný uživatel

Nic ve zlem ale VK4 je uz trochu mimo hru bez urazky. Chce to nove dva stredni obrance jinak bude mit City zase problem v obrane.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze jeden staci Stones, Otamendi, novy stoper, Tosin

Reagovat
t0mmy33MCFC

presne tak sem chtel napsat... pokud bude stabilni dvojice Stones a Nico, tak staci jeden a co bude s Mangalou nevim, ale na tom mici bohuzel vubec neumi coz Pepovi asi nevyhovuje

Reagovat
smazaný uživatel

Mangala je traged uz nekolik let a nechapu jak tam jeste muze byt. Ty jeho postrehy s balonem jsou komicke a dela chyby jako prase, ano obcas zahraje dobre, ale...

Vyse jsem psal odpoved james10

Reagovat
smazaný uživatel

Tosin nevim, nevim. Prijde mi obsas "neohrabany" tim jak je vysoky a je takova vyzle v dobrem smyslu.

Stones, Otamendi urcite fajn, ale tohle City a hlavne trenerovi stacit nebude. Jen za me

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
MCFC_8

Nebude to lahke ale motiacia vyrovnat rekord a opat navysit naskok na 2.miesto o dalsi bod by mala pomoct

Reagovat
frederik

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (84. Zaha)

Reagovat
smazaný uživatel

Palácový krysy daj první branku do desíti minut a pak už vítězství udrží.Maj motivaci jako hrom a když se něco musí,obvykle to nejde.Navíc bombastickej kurz.

Reagovat
MaraCe_Napolitan

2-0 City uz slavej novy rok

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
MCFC_8

Raz strata muusela prist, skoda, ale aspon sme neprehrali a tej svini co zranila Kevina by som dal aspon 10-zapasovy distanc

Reagovat
diastan

Aspoń, že není Kevin žádná panenka

Guardiola says the Belgian’s injury isn’t as bad as perhaps was initially feared but admits he is unlikely to play against Watford in two days’ time.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele