23. kolo
13.01.2018 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace - Burnley FC 1:0

Crystal Palace překvapil favorita z Burnley, kterého okradl o všechny tři body. Selhurst Park rozjásal jedinou trefou zkušený záložník Bakary Sako, který se trefil ve 21. minutě. Crystal Palace tak pokračuje ve zlepšených výkonech a v tuto chvíli mu patří solidnější dvanáctá příčka.

Burnley jelo do Londýna do Selhurst Parku jako jasný favorit, protože se mu v letošní sezoně daří držet se v blízkosti pohárů a jeho výkony rozhodně slibují sympatický fotbal. Dnes to ale bylo jné. Sudí Michael Oliver sledoval spolu s diváky atraktivní utkání z obou stran, podpořené vynikající atmosférou z hlediště. Především dvě akce Sama Vokese byly velmi zajímavé, i když obě zakončené střeou mimo bránu.

Opatrné minuty se začaly měnit v ne možná zběsilé utkání, ale rozhodně sympatické z obou stran. Na hráčích byla vidět snaha, touha odnést si tři body a ochota bít se pro dobrý výsledek. Bakary Sako pronikal do obranného valu Burnley, poradil si s Bardsleym, jenže nepřešel přes Defoura. Ve 21. minutě už se skóre utkání měnio, o což se postaral dlouhým nákopem Benteke. Ten našel Bakaryho Saka, který se nebojácně probil do vápna a přízemní střelou překonal brankáře Popea - 1:0.

Hosté s tímhl vývojem nepočítali, ale nebyla to jediná šance domácích, které se museli bránit. Nahrávku Charlieho Taylora uzmul mladík Zaha, který přes vybíhajícího Popea poslal míč před branku na McArthura. Do jeho zakončení se ale vložil vracející se rychlík Ben Mee! Domácí v těchto chvílích svého soka z Burnley jasně přehrávali.

Rozehrávky dalšího zajímavého rohového kopu se ujal Luka Milivojević, na jehož centr si naskočil Christian Benteke. Hlavou ale mířil těsně nad! Aby se neřeklo, tak práci měl před koncem první půle také brankář Wayne Hennessey, kterého musela trochu vystrašit Vokesova hlavička po centru od Gudmundssona. Hennessey musel o chvíli později vytáhnout parádní zákrok proti zakončení Ashleyho Barnese, jehož ránu vytěsnil nad břevno!

V samém závěru prvního dějství se po straně dostal až k vápnu Timothy Fosu-Mensah, který předložil míč nabíhajícímu Bakarymu Sakovi. Jeho dělovka z voleje však prosvištěla jen těsně nad bránou! Druhou půli začali aktivněji hosté. Na pravém křídle se uvolnil Gudmundsson a nabíhající Vokes usměrnil jeho centr těsně vedle tyče! Po hodině hry zachránil hostující celek James Tarkowski, který padl do voleje Zahy a míč odvrátil.

Následně Johanna Gudmundssona se stáčel k Vokesovi, jehož odstavil od míče výborným zákrokem Fosu-Mensah. Střídající Georges-Kevin N'Koudou hodně oživil hru hostí a jeho výpady založené na rychlosti i technice dělaly domácí obrnaě problémy. Minutu před koncem Christian Benteke opět skvěle zapracoval ve vzdušném souboji a celou akci také zakončil, jenže k definitivě výhry mu chyběly centimetry!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele