33. kolo
08.04.2018 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - West Ham United 1:1

Chelsea v londýnském derby nedokázala porazit West Ham a její šance na kvalifikaci do Ligy mistrů jsou již jen teoretické. Domácí si v zápase vypracovali mnoho brankových příležitostí, ale stejně jako soupeř proměnili jen jednu z nich.

Blues se nevyvedl poslední zápas proti Tottenhamu, na což Antonio Conte zareagoval dvěma změnami v sestavě. Mezi tři tyče se vrátil uzdravený Courtouis a Christensena nahradil ve středu obrany Cahill, který rovněž navlékl kapitánskou pásku. Kladiváři prožili minulý víkend mnohem vydařenější utkání proti Southamptonu. Do konce sezóny se v něm však zranil Michail Antonio, za nějž na Stamford Bridge zaskočil Fernandes. Jinak zůstala základní jedenáctka vybraná Davidem Moyesem beze změn.

Jako první se do šance dostával Hazard, který v 6. minutě prošel obranu soupeře a střelou těsně minul Hartovu branku. Po čtvrthodině hry si vysoký míč zpracoval v pokutovém území hostující Arnautović, jehož nebezpečný pokus srazil vedle Cahill. Ve 25. minutě dopravil míč do sítě Morata, radost mu však překazil praporek asistenta rozhodčího signalizující ofsajd.

Za dalších sedm minut vypálil technickou ránu Willian a jen o chlup netrefil hostující svatyni. Tentýž hráč byl na konci pohledné akce z 35. minuty, kterou zastavil až Hart výborným zákrokem. Hned za minutu již na Stamford Bridge propuklo veselí. Na centrovaný balón si naskočil Morata, jenž jej vrátil před branku k Azpillicuetovi, který byl ze všech fotbalistů poblíž nejrychlejší a poslal Chelsea do vedení.

Hned v úvodu druhé půle potáhl míč do pokutového území Hazard a patičkou ho přenechal Willianovi, který střelou po zemi opět nezamířil přesně. V 59. minutě Morata podruhé v zápase rozvlnil síť, ale i tentokrát se dle pomezního nacházel v postavení mimo hru. Za deset minut se ke střele levačkou odhodlal Moses, jenž však navázal na spoluhráče Williana či Hazarda a taktéž se jen zastřeloval.

Trest za pohrdnuté příležitosti přišel pro domácí v 73. minutě. Arnautović z otočky vrátil míč před branku, kde střídající Hernández propálil vše, co mu stálo v cestě, a vyrovnal. Vrátit náskok zpět Chelsea chtěl v 81. minutě Alonso, ale proti tomuto úmyslu zasáhl Hart. Čtyři minuty před koncem Kanté dost možná fauloval Arnautoviće ve vlastním pokutové území, penalta se však nepískala.

V 89. minutě mohl rozhodnout střídající Giroud, který užuž zvedal ruce nad hlavu. Hart ovšem na poslední chvíli stačil vyrazit střelu na tyč. Blues tak po konečném hvizdu zůstávají na pátém místě, o které se možná ještě budou strachovat, neboť se nebezpečně dotahuje Arsenal. Hammers cenný bod pomůže v boji o záchranu. Na sestupové pozice mají nyní šestibodový náskok.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
OnlyWHU

1:1 basta . COYI!!!!!

Reagovat
kolouch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

3:0 (Hazard, Willian, Cahill)

Reagovat
kolouch

0:1 Arnie

Reagovat
smazaný uživatel

I bod by byl zlatej COYI !!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
duloig

2:2 nech nežerem, C O Y I

Reagovat
OnlyWHU

Skvělej bodík za velkej kus práce. Výborný Joe Hart a skvělá gólová akce Arni, Chicharito. Hlavně, že vlajka vlaje a držíme skvělej kurz. Výborně kladiváři! COYI!!!

Reagovat
kolouch

Klobouk dolu za vykon ve druhem polocase, po tom prvnim uz jsem nedoufal. Skvely bod! COYI

Reagovat
OnlyWHU

Škoda tý neodpískaný penalty. V závěru tep 150.

Reagovat
smazaný uživatel

tôi là cõy

Reagovat
duloig

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele