21. kolo
30.12.2017 16:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Chelsea FC - Stoke City 5:0

Chelsea zakončila rok 2017 nejlépe, jak si vůbec mohla představit. Před domácími fanoušky přivítala Stoke City a stejně jako loni na Silvestra ho dokázala udolat. Zatímco v minulé sezóně se s Potters dlouho přetahovala, dnes měl zápas zcela jasný průběh. Rozhodnuto bylo prakticky už po čtyřiadvaceti minutách - nakonec Blues rozstříleli Stoke 5:0.

I bez Edena Hazarda, Cesca Fábregase nebo Andrease Christensena se Chelsea ujala otěží utkání naprosto suverénně a hned po třech minutách dala svým příznivcům důvod ke klidu. A postarali se o to zrovna dva hráči, kteří zas až tak často v základní sestavě nenastupují. Willianův přímák si ve vápně našel Antonio Rüdiger a Butland proti jeho hlavičce neměl nárok.

Pojistku přidal v deváté minutě další člen užšího kádru Danny Drinkwater, pro něhož to byl vůbec první gól v dresu Chelsea. A že byl! Akci, do níž se zapojili téměř všichni hráči v modrém, už málem Pedro zmařil, jeho centr však nakonec srazil Diouf k Drinkwaterovi. Ten si míč zpracoval stehnem a ještě ze vzduchu míč nádherně poslal do šibenice.

No a definitivního rozhodnutí zápasu se diváci na Stamford Bridge dočkali v minutě číslo 24. Willian před vápnem Stoke obešel několik hráčů, Pedro si jeho pas parádně převzal směrem k bráně a druhým dotekem vyslal ze své pravačky nechytatelnou křížnou ránu k tyči. 3:0 a hosté nemohli být psychicky níž.

Ze srabu je mohl dostat Diouf, ale u gólu si pomohl rukou, zatímco Berahina zastavil Courtois. Na druhé straně spálil velkou šanci Morata. A tak až po sedmdesáti minutách přidal čtvrtou trefu patrně nejlepší hráč zápasu Willian, který vybojoval penaltu a sám ji bezpečně proměnil.

Skóre pak uzavřel střídající Davide Zappacosta. Italský bek se nádherně trefil už v Lize mistrů proti Karabachu, no a teď si připsal i první gól v Premier League. Odražený míč si hodil na slabší levou nohu, ale zakončil přesně k bližší tyči.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tuxedo

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Theft90

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele