11. kolo
05.11.2017 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Manchester United 1:0

Ani napotřetí si Jose Mourinho coby manažer Manchesteru United ze Stamford Bridge neodváží příznivý výsledek. Stejně jako ve čtvrtfinále loňského FA Cupu podlehli jeho svěřenci 1:0, když se o rozhodující branku zápasu postaral na začátku druhé půle Alvaro Morata.

Před utkáním se kdekdo obával nudné podívané, ve které by prim hrála taktika. Pravdou ale je, že tentokráte byl k vidění poměrně atraktivní fotbal v dobrém tempu. Jako první zahrozili Blues, ovšem střelu Kanteho z hranice pokutového území De Gea pohodlně kryl. V sedmé minutě se pak zaplněné Stamford Bridge poprvé radovalo, v tomto případě ale předčasně - centr Alonsa si sice do vlastní sítě usměrnil Jones, zadáka Manchesteru však zachránila píšťalka sudího Taylora, která se ozvala na znamení faulu španělského forwarda ve službách Chelsea.

Na druhé straně vyplaval po centru Younga úplně volný Rahsford, svou hlavičku z malého vápna však nasměroval jen na horní síť domácí svatyně. Utkání však nabíralo spád a na další šanci nemuseli fanoušci čekat vůbec dlouho - po pasu Fabregase se za obranu dostal Zappacosta a jeho centr si našel cestu až k Bakayokovi, který ale z výhodné pozice zakončil příšerně a branku o dobrých pár metrů netrefil. Tentýž hráč si zakončení zopakoval i o dvě minuty později, jeho tečovaný projektil však do branky opět nezamířil.

Na druhé straně se zablýskl Lukaku, který si na hranici velkého vápna odstavil Christensena a zamířil k levé tyči, jeho radost však zhatil dobrým zákrokem Courtois. Úvodní dvacetiminutovku pak ukončila další velká příležitost domácího celku - Hazard se na hranici šestnáctky dostal k tvrdé ráně, kterou De Gea jen vyrazil před sebe, ovšem dobíhající Fabregas hlavou trefil jen boční síť. Zápas se pak přece jenom uklidnil a nebezpečných příležitostí ubylo, do vedení však Chelsea mohl těsně před pauzou dostat Christensen, který si naskočil na rohový kop Fabregase, jenže míč dobře netrefil a poslal jej vysoko nad svatyni Manchesteru.

Druhou půli odstartoval nebezpečným pokusem Eden Hazard, kterého uvnitř pokutového území našel přesným pasem Fabregas, belgický záložník však našel jen připravenou náruč španělského brankáře. Skóre se tak měnilo až o minutu později, když Cesar Azpilicueta našel parádním centrem hlavu Alvara Moraty, který svým zakončením nedal De Geovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout.

Jose Mourinho na nepříznivý vývoj zareagoval dvojitým střídáním, na hřiště se podíval Fellaini a Martial, ovšem tyto změny zprvu neměly velký efekt. Po jednom z rohových kopů se však přece jenom dostal k zakončení Herrera, svou střelu z hranice velkého vápna však mezi tři tyče nenasměroval. Naopak to byli domácí, kteří svého soupeře zlobili z rychlých protiútoků - po mimořádně laciné ztrátě Fellainiho se do výhodné pozice dostal Bakayoko, jenže zcela selhal v zakončení, kdy vůbec netrefil požadovaný prostor. To Eden Hazard si počínal přece jenom lépe, ovšem svou střelu neumístil natolik přesně, aby si s ní De Gea nezvládl poradit. V poslední desetiminutovce se do dvou úniků dostal i Morata, ovšem neporadil si s nimi vůbec dobře, když ani jeden z nich nedovedl k zakončení.

O vyrovnání se tak mohl v poslední minutě postarat Fellaini, který si v pokutovém území Chelsea stáhl míč na prsa a pohotovou střelou pořádně vystrašil belgického brankáře, který však stačil včas zasáhnout. A když v nastaveném čase neuspěl ani z volného přímého kopu Rashford, bylo jasné, že vítězství si na své konto připíše londýnská Chelsea.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (11)

Přidat komentář
Tuxedo

2:0

Reagovat
Vsadim gule

0:2

Reagovat
tnt03

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tak Spurs to nevyslo tesne, ale tady uz bude ta remizka

Reagovat
niflheim

Must win

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 0.

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Kuba94

1:2 pro United,goly Rash a Fellaini

Reagovat
smazaný uživatel

CHELSEEEAAAA!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele