37. kolo
06.05.2018 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Liverpool FC 1:0

Až do posledního kola bude Chelsea bojovat o účast v příštím ročníku Ligy mistrů! Dnes večer v klíčovém duelu porazila 1:0 Liverpool a na čtvrtý Tottenham ztrácí už jen 2 body. Ve středu navíc může Reds dokonce dorovnat. Vděčí za to střelci jediného gólu Olivieru Giroudovi, který Liverpoolu naopak znesnadnil přípravu na finále Ligy mistrů.

Pokud totiž Chelsea zvládne dohrávku s Huddersfieldem, bude mít stejný počet bodů jako Liverpool. Ten tak v posledním kole s Brightonem nesmí ztratit - jinak by se mu v kombinaci s případným neúspěchem ve finále Ligy mistrů mohlo stát, že by senzační sezóna skončila propadákem.

Fanoušci a asi i hráči Liverpoolu se v posledních týdnech víc soustředí na Ligu mistrů a výsledky v lize tomu odpovídají. Z posledních čtyř zápasů vyhráli jediný a dnes přidali i porážku. Ve třetí minutě přitom Firmino po dlouhém pasu Alexander-Arnolda zle potrápil Courtoise - o žádném odfláknutí nemůže být tedy řeč.

Přinejmenším v první půli byl nejaktivnější Sadio Mané, který se už ve čtyřiadvacáté minutě opřel do skákajícího míče na hranici dvaceti metrů a Courtois musel opět na zem. Totéž se opakovalo i po půlhodině hry. Vzápětí se ale míč dostal na opačné straně k Mosesovi, jehož centr se stal kořistí Oliviera Girouda. Hlavička, gól, 1:0.

Začátek druhého dějství vyšel Chelsea, která hosty nepustila ze svých otěží. Hazard se parádně prokličkoval do vápna a vypálil, načež musel odražený míč brát z brankové čáry Robertson. To krátce poté, co zkoušel štěstí třeba i Kanté. Následný roh pak proměnil v gól Rüdiger, ale radost mu překazil praporek čárového.

Čtvrt hodiny před koncem zase jednou ukázal Marcos Alonso, že je jen málo lepších borců na rány z voleje. Jeho nádherný projektil po centru Mosese prosvištěl jen těsně vedle zadní tyčky. V závěru zápasu Chelsea přenechala iniciativu Liverpoolu, ale trest nepřišel. Reds si nedokázali vyprodukovat jedinou gólovou šanci a ze Stamford Bridge odjíždějí s prázdnou.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpoolu stačí neprehrat a má top 4 :-) takže 2X :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Mám otázočku furt je to tak že keď skončíme 4ty tak hráme najprv to predkolo LM ?

Reagovat
Adhol

Top 4 ligy (Anglie, Německo, Španělsko a Itálie) si vylobbovali, že jejich 4. týmy předkolo hrát nemusí.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Hardwell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
frederik

4:1

Reagovat
YNWA__MSN

Pokud Chelsea vyhraje je dost pravdebodobny, ze oba dva skonci se stejnym poctem bodu, ale Chelsea bude mit lepsi skore.....Uz to vypadalo, ze top4 mame v pohode, ale ty remizy se Stoke a WestBrom nas muzou mrzet....Chce to aspon remizu YNWA

Reagovat
pobody's nerfect

Liverpool +43 Chelsea +26

Opravdu si myslíš, že to dnes bude o nějakých 6, 7 gólů, aby měla Chelsea vůbec šanci mít lepší skóre?

Reagovat
YNWA__MSN

Chtel sem napsat lepsi vzajemny zapasy pokud by dnes chelsea vyhrala.... Je to tak, ze v pripade stejneho poctu bodu rozhodnou vzajemny zapasy a ne skore?

Reagovat
pobody's nerfect

Právě že rozhoduje skóre, proto i remíza znamená jistotu LM na další sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes se nesmí prohrát, ale bude to boj. 1:1

Reagovat
LokoLFC

Totální hovno z naší strany. Už ani nevěřím, že porazíme Brighton.

Reagovat
YNWA__MSN

unava z Rima + chelsea parked the bus

Reagovat
smazaný uživatel

Co to plácáš. Brighton na Anfieldu přejedem ve velkým stylu 5:0 a modraci můžou plakat jak ten svět není fér. Nicméně doufám že z těch dvou aspoň jednou ztratej nemůžou mít přece takovou fazonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele