3. kolo
27.08.2017 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Everton FC 2:0

Utkání Chelsea s Evertonem bylo jedním z nejsledovanějších ve třetím kole. Aktuální mistr potřeboval tři body, jinak by nezůstal v kontaktu s prvním Manchesterem United. Karamelky chtěly v britské metropole bodovat.

Everton měl za sebou nepodařený zápas v Manchesteru, kde remizoval se City 1:1 a to i přes to, že hrál poločas v početní výhodě. Chelsea se do svého soupeře zakousla od úvodního hvizdu a byla lepším týmem. The Blues se postupně dostávali do početných šancí. Aktivitou hýřili hlavně Pedro a Alvaro Morata.

První branky se fanoušci Chelsea dočkali v 27. minutě. Hezkou akci mezi Cescem Fabregasem a Alvarem Moratem zakončil šikovně zkušený španělský záložník. Toffees byli zaskočeni a dostávali se stále pod větší tlak. Pět minut před koncem první poloviny se do zakončení dostal Alvaro Morata, který potvrdil dobrou formu a poslal šampiona do dvougólového vedení.

Ronald Koeman se ve druhé části hry snažil s utkáním něco udělat a protočil mírné sestavu, Everton zkoušel nové herní varianty. Ofenziva modrého liverpoolského týmu ale byla velice impotentní a prosadit se nedokázali ani Rooney, Sigurdsson, Sandro Ramirez či nováček na hřišti Bešić.

Chelsea hrála velice zkušeně. Soupeře nepouštěla téměř do žádných šancí, Thibaut Courtous v brance se musel chvílemi skutečně nudit. The Blues mohli přidat i další přesné zásahy, ale v zakončení větší klid chyběl Batshuayiovi, Mosesovi i Pedrovi. Gól už nepadl, Chelsea si udržela první čisté konto v sezoně a zaslouženě získala tři body.

Autor: Jakub Vaverka

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tuxedo

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele