20. kolo
26.12.2017 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Brighton & Hove Albion 2:0

Úřadující šampion nakonec zvládl roli favorita a outsidera z Brightonu přehrál 2:0, ono vítězství se však nerodilo vůbec lehce. Domácí totiž prospali první půli a nebýt rychlé branky Moraty na začátku poločasu druhého, bůh ví, jak by se zápas na Stamford Bridge vlastně vyvíjel.

I ten nejzarytější fanoušek Blues musel po první půli přiznat, že výkon svěřenců Antonia Conteho byl jednoduše příšerný. Chelsea předvedla pomalý, nudný fotbal, se kterým si dobře organizovaná obrana Brightonu v klidu poradila. Domácí si vypracovali jen dvě příležitosti - nejprve když přetažený míč vrátil před branku Rüdiger, jenže Bakayoko míč z pár metrů nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. Druhou možnost vypracoval nádherným pasem Fabregas, který vysunul Mosese, jeho zakončení však hostující brankář zneškodnil.

Do druhé části však vyběhla úplně jiná Chelsea a skóre se měnilo prakticky okamžitě. To si na tradiční Azpilicuetův centr za obranu naběhl Morata a tradičně hlavou míč uklidil za záda bezmocného Ryana. O chvíli později mohl skóre navýšit Hazard, jemuž na hranici vápna míč přiklepl Bakayoko, belgický reprezentant však mířil těsně vedle.

Pojistku mohl přidat také Marcos Alonso, jeho první hlavičku po rohovém kopu však brankář Ryana dokázal vytěsnit. O minutu později se však situace opakovala a tentokrát byl strážce hostující svatyně bezmocný. Fabregasův centr na bližší tyči Alonso lízl tak šikovně, že míč zapadl přesně za vzdálenější tyč.

Třetí přesný zásah mohl přidat Hazard, který si pohrál s hostující obranou, jenže jeho zakončení z brankové čáry vykopl jeden z bránících hráčů. O pár momentů později to byl opět Hazard, který se dostal za záda hostující obrany, tentokráte míč ještě předložil lépe postavenému Bakayokovi, kterému ale zakončení vůbec nesedlo.

Na druhé straně mohl zápas zdramatizovat Duffy, který se pět minut před koncem ocitl nehlídaný v pokutovém území domácích, svou hlavičku ovšem nasměroval těsně mimo. Chelsea tak nakonec dokráčela k poměrně rutinní výhře 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Tuxedo

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
frederik

3:1

Reagovat
RKBoy

4:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele