16. kolo
09.12.2017 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Watford FC 1:0

Fotbalisté Burnley potvrdili velmi dobrou formu z letošního ročníku Premier League a tentokráte v domácím prostředí přehráli konkurenční Watford po výsledku 1:0. O jedinou branku se postaral v poslední minutě úvodního dějství Scott Arfield. Hosté měli úlohu nesmírně ztíženou, neboť od 39. minuty hráli po přímé červené kartě bez vyloučeného Marvina Zeegelaara. Paradoxem je, že se jednalo o vůbec první kartu v utkání.

Domácí výběr se tak udržel na sedmé pozici s osmadvaceti body a za vysoce favorizovanými londýnskými kluby z Tottenhamu a Arsenalu zaostává jen o skóre, na čtvrtý Liverpool má manko jednoho bodu. Watford se udržel na osmém místě s dvaadvaceti body o dva před devátým Leicesterem City. Přitom do utkání vlétl velmi odvážně a už v úvodní desetiminutovce se dostal do dvou dobrých možností.

Nejprve ve 3. minutě po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval u zadní tyče Deeney a mířil těsně vedle. O čtyři minuty později odcentroval k bližší konstrukci Carrillo a nabíhající Richarlison ve složité pozici na hranici brankového území dal do zakončení příliš razance, jeho pokus se taktéž mezi tři tyče nevešel. Burnley se mohlo dostat do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se k přímému volnému kopu postavil Gudmundsson.

Ten hezky obstřelil zeď a mířil k přední tyči, ovšem brankář Gomes se vytáhl s famózním zákrokem a jednoruč odvrátil míč na rohový kop. Vzápětí se po dlouhém nákopu z vlastní poloviny protlačil ke střele mezi dvěma obránci Wood a pokusil se přehodit Gomese, nicméně hostující strážce se včas vrátil a balón chytil. V polovině první půle po autovém vhazování a nepovedeném odkopu pálil Kabasele, gólman Pope vyrážel před sebe ke svému spoluhráči.

Šest minut před poločasovou přestávkou se obrovského zkratu dopustil Zeegelaar, když ve středu hřiště zcela zbytečně naskočil oběma nohama podrážkou napřed do Defoura a zaslouženě uviděl přímou červenou kartu za surovou hru. Domácí využili početní výhodu ve 45. minutě. Vodorovná nahrávka od Gudmundssona přistála na noze Arfielda, jenž z deseti metrů uklidil míč přesně k pravé tyči mimo dosah Gomese.

Ve druhém poločase hrálo Burnley mnohem obezřetněji v defenzívě a protivníka téměř k ničemu nepouštělo. V 64. minutě po pasu na vzdálenější tyč zakončoval akrobaticky Long a lýtkem mířil příliš vysoko. Za dalších sedm minut rozvlnil síť střídající Banes, ale rozhodčí po konzultaci s asistentem branku neuznal kvůli těsnému ofsajdu. Zhruba deset minut před koncem si Gomes výtečně poradil s bombou Gudmundssona, Watford až do závěrečného hvizdu neohrozil Popeho ani jednou.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kuba94

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele